Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

See if you can fit it on the paper

Σε έναν καινούργιο χώρο τέχνης και μια έκθεση αφιερωμένη στο χαρτί!



Πόσες είναι οι χρήσεις και οι ιδιότητες του χαρτιού; Σε αυτό το απλό ερώτημα, θα πάρουμε πολλές, περίπλοκες και σίγουρα όμορφες απαντήσεις, μέσα από την ομαδική έκθεση "See if you can fit on the paper" που εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες σε έναν φρέσκο χώρο τέχνης στην Αθήνα, την U.F.A.P. Gallery. 

Pixel

Η έκθεση αυτή αφορμάται από την πολλαπλότητα των χρήσεων και των ιδιοτήτων του χαρτιού για να παρουσιάσει έργα καλλιτεχνών που είτε δείχνουν για πρώτη φορά δουλειά εκτελεσμένη σε χαρτί, είτε το χρησιμοποιούν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στη μέχρι τώρα καλλιτεχνική τους πορεία, είτε πάλι το εντάσσουν σε ένα ευρύτερο corpus επιλογών. Γίνεται υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ματίνας Χαραλάμπη, και συμμετέχουν σε αυτή οι: Κατερίνα Χρηστίδη, Βασίλης Γεροδήμος, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Χρήστος Γιαννόπουλος, Μαρία Ευσταθίου, Κορνήλιος Γραμμένος, Δημήτρης Τάταρης, Αντώνης Καπνίσης, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Στρατής Ταυλαρίδης και Κώστας Χριστόπουλος.

Ο τίτλος της έκθεσης (“See if you can fit it on the paper” ) προέρχεται από το κομμάτι «Paper» των Talking Heads (album: «Fear of Music», 1979) και «συνιστά μια μεταφορά της εσωτερικής πάλης του καλλιτέχνη κατά τη δημιουργική διαδικασία, με τους στίχους να συνθέτουν έναν «στρόβιλο» από σελίδες ποικίλων ειδών (από αρχεία γραφειοκρατικού τύπου, τηλεφωνικούς καταλόγους, καλλιτεχνικά σημειωματάρια, προσχέδια) με κοινό παρονομαστή τη διαπερατότητα του χαρτιού στο φως (“some rays pass through”) και την αναγκαιότητά του σε όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής (“hold on to that paper”)»

Pixel

Η U.F.A.P. Gallery, στεγάζεται στον ισόγειο χώρο του Unique Fine Arts Papers, καταστήματος που ειδικεύεται στο εμπόριο καλλιτεχνικού χαρτιού (συγκεκριμένα της εταιρίας Fabriano), και αποτελεί αναπόσταστο κομμάτι του. Σκοπός της είναι η ανάδειξη καλλιτεχνών που δουλεύουν σε χαρτί και πρόκειται να οργανώσει μια σειρά εκθέσεων αφιερωμένων στο συγκεκριμένο εικαστικό μέσο!

 

Πληροφορίες Έκθεσης

Τίτλος Έκθεσης: “See if you can fit it on the paper”

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Κατερίνα Χρηστίδη, Βασίλης Γεροδήμος, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Χρήστος Γιαννόπουλος, Μαρία Ευσταθίου, Κορνήλιος Γραμμένος, Δημήτρης Τάταρης, Αντώνης Καπνίσης, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Στρατής Ταυλαρίδης, Κώστας Χριστόπουλος

Εγκαίνια Έκθεσης : Τρίτη, 24 Oκτωβρίου 2017, 20:00

Διάρκεια Έκθεσης : 24 Oκτωβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2017

Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα και Τετάρτη: 10:00 - 15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-20:00, Σάββατο: 11:00-15:00

Είσοδος: ελεύθερη

Περισσότερες Πληροφορίες: https://www.facebook.com/UFAP-Gallery-1285160568262718/

Χώρος: U.F.A.P Gallery, Ζαν Μωρεάς 40, Αθήνα, τηλ.: 210 9018415  

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Εργαστήρι συμμετέχει στην Aνθοκομική 'Εκθεση Κηφισιάς

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» θα συμμετάσχει και φέτος στην 70η Ανθοκομική Έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η Lamda Development συμμετέχει στο Piano City Athens

Το The Ellinikon Experience Park και το GoldenHall υποδέχονται το αγαπημένο φεστιβάλ πιάνου!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Tips για να δείχνεις πάντοτε stylish

Ακολούθησε τα προσεκτικά στην καθημερινότητά σου και δες την εικόνα σου να αλλάζει