Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Αφιέρωμα στον Leonard Bernstein

Πασχαλινή βραδιά στο Μέγαρο.



Mεγάλη Τετάρτη σήμερα και σου προτείνουμε να βρεθείς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του φετινού κύκλου Adagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα.

Απόψε, το πρόγραμμα έχει αφιέρωμα στoν Leonard Bernstein, τον πιανίστα, αρχιμουσικό και συνθέτη που αποτέλεσε μια από τις πιο πολύπλευρες προσωπικότητες της μουσικής του 20ού αιώνα. 

Στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, λοιπόν, θα ακουστούν απόψε έργα του, όπως οι Ψαλμοί του Τσίτσεστερ και η Συμφωνία αρ. 3 "Καντίς". 

Το πρόγραμμα είναι μια συμπαραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Μεγάρου, ενώ στο πλαίσιο του, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τον σύγχρονο ισραηλινό δημιουργό Γιοάβ Ταλμί μέσα από τη βαθιά συγκινητική σύνθεση Ελεγεία για έγχορδα, τύμπανα και ακορνετόν "Σκέψεις για το Νταχάου". 

Στην παρουσίαση της Συμφωνίας αρ. 3 του Μπερνστάιν λαμβάνουν μέρος ως σολίστ η Σοφία Κυανίδου (σοπράνο), ο Γιώργος Γάλλος (αφηγητής) και ο Γιώργος Κοσμάς-Πετράντης (boy soprano). Στη συναυλία συμμετέχουν ακόμη η Παιδική Xορωδία Rosarte (διδασκαλία Ρόζη Μαστροσάββα) καθώς και οι Χορωδίες της ΕΡΤ (διδασκαλία Δημήτρης Κτιστάκης) και του Δήμου Αθηναίων (διδασκαλία Σταύρος Μπερής). Μαζί τους, οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Θα προηγηθεί εισαγωγική ομιλία του Νίκου Λαάρη για τους κατόχους εισιτηρίων (ώρα έναρξης: 19.45, Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου 1).
 

ΙΝFO

Αφιέρωμα στον Leonard Bernstein
"Adagio - μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα"
Εισιτήρια από 9 ευρώ
Τηλ: 2107282333
Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Δείτε το νέο video της Mitski για το “Star”

Η επιτυχημένη τραγουδοποιός επανενώνεται με την επί χρόνια συνεργάτιδά της, Maegan Houang, για τις ανάγκες του νέου της visual για το The Land Is Inhospitable and So Are We 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στείλε και εσύ την ευχή σου για τη γιορτή της Μητέρας με την e-ανθοδέσμη αγάπης της Μέριμνας και βοήθησε το έργο της

Ο στόχος της δράσης μας είναι να στηρίξουμε το έργο της Μέριμνας προσφέροντας ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει