Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο τελευταίος ονειροπόλος

Αφιέρωμα στον Μπερνάντο Μπερτολούτσι




Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια πλήρη ρετροσπεκτίβα στις ταινίες μυθοπλασίας ενός από τους κορυφαίους του παγκόσμιου σινεμά. 
Έναν κινηματογραφικό φόρο τιμής σ' έναν μέγιστο καλλιτέχνη, τον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Τον σκηνοθέτη του βραβευμένου με 9 Όσκαρ «Τελευταίου Αυτοκράτορα», του αριστουργηματικού «Κομφορμίστα» , του «Τελευταίου Τανγκό στο Παρίσι» ταινίας ορόσημο του ερωτικού σινεμά ή αλλιώς αυτό που η περιβόητη κριτικός Πολίν Κέιλ περιέγραψε ως «την πιο απελευθερωτική ταινία στα χρονικά του κινηματογράφου», του διαρκείας πεντέμισι ωρών «1900» , του  μαγευτικού «Τσάι στη Σαχάρα» (με τον Τζον Μάλκοβιτς και τη Ντέμπρα Γουίνγκερ), της εκπληκτικής  «Στρατηγικής της Αράχνης».

bertoin.jpg

Ο Ιταλός σκηνοθέτης  ήταν ένας οραματιστής, ένας απαράμιλλος δημιουργός  που μας χάρισε αριστουργήματα.
Η ρετροσπεκτίβα που οργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, φιλοξενώντας όλες τις ταινίες του Μπερτολούτσι είναι ένα φόρος τιμής σ' εκείνον που αποτύπωσε στη μεγάλη οθόνη τον έρωτα, τη ζωή, το θάνατο, την ιστορία, την ανθρώπινη ψυχή, όπως κανένας άλλος. 

bertoins.jpg

Ταινία- έναρξη του αφιερώματος ο «Τελευταίος Αυτοκράτορας»
Την αφίσα του αφιερώματος φιλοτέχνησε ο Βασίλης Μέξης.
Το αφιέρωμα συνδιοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιταλίας, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, το Ινστιτούτο Λούτσε Τσινετσιτά και από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).
Aπό σήμερα ως τις 8 Μαϊου στον κινηματογράφο  Ιντεάλ 
Κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ
Πανεπιστημίου 46

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Δείτε το νέο video της Mitski για το “Star”

Η επιτυχημένη τραγουδοποιός επανενώνεται με την επί χρόνια συνεργάτιδά της, Maegan Houang, για τις ανάγκες του νέου της visual για το The Land Is Inhospitable and So Are We 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στείλε και εσύ την ευχή σου για τη γιορτή της Μητέρας με την e-ανθοδέσμη αγάπης της Μέριμνας και βοήθησε το έργο της

Ο στόχος της δράσης μας είναι να στηρίξουμε το έργο της Μέριμνας προσφέροντας ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;