Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.


Μαριέτα Χριστοπούλου

"Γεια σας φίλοι μου, πως είστε; Εγω είμαι καλά. Γίνομαι καλύτερα, χωρίς φάρμακα και πολλούς βομβαρδισμούς. Μου λείψατε, Bana". Με αυτά τα λόγια η 7χρονη Bana Alabed, έστειλε πριν μερικά εικοσιτετράωρα, το μήνυμα της στον κόσμο που την ακολουθεί στο Twitter.

Βρισκόμενη στη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι, η Bana εδώ και λίγους μήνες φροντίζει με τη βοήθεια της μαμάς της να ενημερώνει τον κόσμο για το πως είναι η ζωή σε μια εμπόλεμη ζώνη. Αυτά που γράφει δεν έχουν τίποτα το περίπλοκο. Λιγότεροι από 140 χαρακτήρες είναι αρκετοί για να μεταδόσουν τη φρίκη του πολέμου.

"Θέλω ειρήνη" ήταν το πρώτο tweet του λογαριασμού στις 24/9. Από τότε, κοιτώντας κανείς τη ροή ενημερώσεων, δε μπορεί παρά να ανατριχιάσει. "Θέλω να γίνω δασκάλα αλλά αυτός ο πόλεμος σκοτώνει το όνειρο μου σταματήστε τους βομβαρδισμούς. Αφήστε με να μάθω αγγλικά και μαθηματικά", γράφει στις 24/9 και πάλι.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, ανέβασε μια φωτογραφία της που φαίνεται να διαβάζει. "Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο" είναι η λεζάντα. 

"Αυτός είναι ο βομβαρδισμένος κήπος μας. Συνήθιζα να παίζω σε αυτόν, τώρα πουθενά να παίξω" γράφει στις 4/10 ανεβάζοντας και σχετικό βίντεο. 

Πριν κάποιες εβδομάδες, "γνώρισε" και τη J.K. Rowling. Η γνωστή συγγραφέας του Harry Potter, έστειλε ψηφιακά αντίγραφα των βιβλίων της στη Bana. Η μικρή ευχαρίστησε και συνέχισε να ενημερώνει για την άσχημη καθημερινότητα της. Σε αυτή την τελευταία, συμπεριλαμβάνονται όπως αναφέρει και η μαμά της "απειλές για τη ζωή" λόγω αυτού του λογαριασμού στο Twitter.

Πολλοί κάνουν λόγο για ψεύτικο λογαριασμό. Ο Άσαντ έχει πει ότι δεν είναι αξιόπιστη πηγή και στηρίζεται από τρομοκράτες. Η απάντηση της μικρής ήρθε αμέσως: "Κύριε Άσαντ, δεν είμαι τρομοκράτης και θέλω να ζήσω χωρίς βομβαρδισμούς" έγραψε. "Ακούστε μας. Είμαστε παιδιά, έχουμε δικαίωμα στη ζωή" είχε πει σε συνέντευξη που έδωσε στο ITV News. "Τα παιδιά πεθαίνουν εδώ, στα σχολεία, στα σπίτια. Ακόμα και στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν φάρμακα για τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί" είχε προσθέσει.

Μέσα σε όλα αυτά, χαρίζει και μερικά χαμόγελα, όμως. Έτσι για να μη ξεχνάει ούτε εκείνη, ούτε εμείς, ότι και στα πιο δύσκολα, η ελπίδα μένει ζωντανή...

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ο αετός της χαράς!

Ένα παραμύθι για τον χαρταετό... Καλή Καθαρά Δευτέρα!

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Το θέατρο είναι σαν την ορειβασία. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα πέσεις ή θα φτάσεις στην κορυφή» Isabelle Huppert

Στα 71 της, η Isabelle Huppert συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα σοφίας, γοητείας και υποκριτικής

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: όλες οι πολύτιμες συμβουλές για να κοιμάσαι καλά

Όλα τα super tips για να κοιμάσαι σαν πουλάκι και να ξυπνάς με ενέργεια

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.