Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Φιλώντας τον κορωνοϊό» - H ερωτική λογοτεχνία βγάζει γλώσσα στον ιό

Λες για αυτό να αργούν τόσο να βρουν οι επιστήμονες θεραπεία ή εμβόλιο;



 

 

Σχεδόν επί έναν ολόκληρο χρόνο ο κορωνοϊος ή αλλιώς covid-19 μονοπωλεί την προσοχή της πλειοψηφίας του πληθυσμού της Γης. Ένα εκατομμύριο θάνατοι και πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των ατόμων που νόσησαν από άκρη σε άκρη του πλανήτη.

Η επιστήμη έχει εστιάσει τις μελέτες και τη φροντίδα της προσπαθώντας να βρει μια θεραπεία ή ένα εμβόλιο προκειμένου η ζωή όλων να επανέλθει σε προ covid ρυθμούς.

Η τέχνη από τη δική της πλευρά κάνει ό,τι μπορεί για να προσφέρει παρηγοριά, ή ψυχαγωγία ή απλώς ελπίδα σε αυτές τις περίεργες συνθήκες που όλοι -λίγο πολύ- βιώνουμε. Η λογοτεχνία είχε προλάβει να περιγράψει προκαταβολικά παρόμοια σκηνικά με επικίνδυνους φονικούς ιούς σε δυστοπικά ή επιστημονικής φαντασίας μυθιστορήματα, κι έτσι αρκέστηκε περισσότερο να ασχοληθεί με κείμενα καραντίνας. Και γενικά οι περισσότερες μορφές τέχνης περισσότερο με το θέμα του lockdown καταπιάστηκαν ή με τις ψυχολογικές επιπτώσεις του ιού στην ψυχική υγεία.

 

 

Αυτό το διάστημα ωστόσο έχει γίνει viral ένα μίνι βιβλίο που τολμά να καταπιαστεί με μια άγνωστη πτυχή του κορωνοϊού – την ερωτική! Μια ανατρεπτική και σέξι πλευρά του ιού έρχεται να αναδείξει το ηλεκτρονικό βιβλίο 16  μόλις σελίδων που μπορείς να βρεις στο amazon με τον εύγλωττο τίτλο «Kissing the Coronavirus».

Αν και κυκλοφόρησε ήδη από τον Απρίλιο αυτές τις μέρες γνωρίζει στιγμές δόξας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέχρι και η New York Post αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί του ενώ έχουν αρχίσει να πληθαίνουν τα σχόλια κι οι κριτικές στο Goodreads ή στο twitter. Ο Ρόμπερτ Γουίντερ, γράφοντας με το ψευδώνυμο M.J. Edwards, είναι υπεύθυνος για το εν λόγω λογοτεχνικό ερωτικό πόνημα.

https://www.instagram.com/p/CFy1444g2Gg/

 Ήδη από τον τίτλο θα αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να φιλήσει κάποιος τον κορωνοϊό – ενώ μια ματιά στο εξώφυλλο του βιβλίου μπορεί να σου δώσει μια πρώτη απάντηση. Στο εξώφυλλο λοιπόν βλέπεις ένα ζευγάρι που φιλιέται.. ως εδώ όλα καλά και τίποτα το περίεργο – η κοπέλα, είναι στη δεξιά πλευρά του εξωφύλλου, φοράει ένα εφαρμοστό αμάνικο μπλουζάκι (εμφανώς ξαναμμένη) και πέφτει πάνω στον τύπο που βρίσκεται στα αριστερά του εξωφύλλου φιλώντας τον. Χμ, ο τύπος στα αριστερά, έχει ένα εντυπωσιακά γραμμωμένο και σμιλεμένο κορμί, είναι γυμνός… ως τη μέση που φτάνει η απεικόνισή του – και ξεχωρίζει από μακριά για το έντονο πράσινο χρωματάκι του – μια απόχρωση που θυμίζει Χουλκ – παραπέμποντας ίσως σε χαρακτηριστικά σούπερ ήρωα.

https://twitter.com/kanejghafa/status/1310032861261635584/photo/1

 


Αλλά ας δούμε λίγο περισσότερα για την υπόθεση -στο εσωτερικό- του βιβλίου.

«Έπρεπε να βρει μια θεραπεία για τον κορονοϊό. Αλλά αντί για αυτό… τον ερωτεύτηκε», έτσι διαβάζουμε στη σύνοψη του βιβλίου στο Amazon. «Η Δρ. Alexa Ashingtonford είναι μέρος μιας ομάδας επιστημόνων που είναι επιφορτισμένοι με την εύρεση της θεραπείας για τον καταστροφικό κορονοϊό. Δεν ήξερε ότι στο τέλος θα κατέληγε να τον ερωτευτεί.

Το Kissing Coronavirus είναι μια "καυτή" ιστορία για την απαγορευμένη αγάπη και τις σκοτεινές επιθυμίες που ζωντανεύουν», συνεχίζει, ενώ σχεδόν απολογητικά, η σύνοψη τελειώνει σημειώνοντας: «Το βιβλίο είναι το ντεμπούτο της M.J. Edwards και είναι η προσπάθειά της να πληρώσει τους λογαριασμούς μετά την απώλεια της δουλειάς της».

https://www.instagram.com/p/CF4TdY_HCcg/

Πρωταγωνίστρια λοιπόν του βιβλίου είναι η Δρ Alexa Ashingtonford η οποία νιώθει μια ερωτική ταραχή όποτε έρχεται κοντά στα δείγματα του ιού ενώ η λίμπιντό της είναι στο κόκκινο και η αποχή από το σεξ την έχει κάνει να έχει σχεδόν παραισθήσεις και περίεργες ερωτικές φαντασιώσεις – που εν μέρει αφορούν και τα δείγματα του ιού. Με την ομάδα των συναδέλφων της να έχει αποδεκατιστεί, ο μόνος που μένει να συνεχίζει μαζί της τις ερευνητικές προσπάθειες είναι ο Δρ Bob Gurtlychung, ο οποίος μια μέρα πηγαίνει στο εργαστήριο μολυσμένος από τον ιό και δοκιμάζει πάνω του το δείγμα πειραματικής θεραπείας με αποτέλεσμα να γίνεται το πράσινο σέξι πλάσμα του εξωφύλλου και να προσφέρει τις πολυπόθητες δόσεις σεξ στην ηρωίδα του βιβλίου.

 

 

Συγκεκριμένα διαβάζουμε στο βιβλίο ότι ο φτωχός γιατρός έχει τώρα «διόγκωση στο παντελόνι του το μέγεθος ενός μεσαίου μήκους πύθωνα» και οι μύες του μηρού του έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ που δείχνουν μέσα από το σκισμένο παντελόνι του «σαν ένα αναιδές γατάκι». Γενικά οι παρομοιώσεις και οι μεταφορές του κειμένου παραπέμπουν στο ζωικό βασίλειο, αλλά είναι τραβηγμένοι και υπερβολικοί – δίνοντας στο όλο εγχείρημα μια μεγαλύτερη ίσως ποσότητα χιούμορ… Η υπόθεση του βιβλίου θυμίζει και παραπέμπει σε ονειρικό παραλήρημα ή αφήγηση φαντασίωσης, ωστόσο το τέλος του βιβλίου έχει μια ανατροπή που παίρνει θετικές κριτικές στο διαδίκτυο κι είναι ίσως το μόνο καλό χαρακτηριστικό που ανακάλυψαν οι μέχρι τώρα αναγνώστες του – μιλώντας κολακευτικά για το τελικό ισχυρό κοινωνικό μήνυμα που περνάει. Αν αντέξεις να το διαβάσεις ως το τέλος θα το ανακαλύψεις – δεν θα σου το σποϊλάρουμε!

https://www.instagram.com/p/CF2J1A8AGJ1/

Ένας κριτής εικάζει ότι όλο αυτό το εγχείρημα αποτελεί απόδειξη των αρνητικών επιπτώσεων της καραντίνας στην ψυχική υγεία των ανθρώπων. Άλλοι φάνηκαν να ανησυχούν για τη δική τους ψυχική υγεία μόλις το διάβασαν: «Δεν ξέρω πώς να ηρεμήσω τα μάτια και τον εγκέφαλό μου, παρακαλώ στείλτε βοήθεια». Το βιβλίο φαίνεται επίσης να αποτελεί κίνδυνο για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα, με έναν κριτικό να σημειώνει ότι γέλασε τόσο σκληρά που «εμφάνισε συριγμό και κόντεψε να πνιγεί» και ένας άλλος είχε σχεδόν μια επίθεση άσθματος από το γέλιο. Μια αρκετά μεγάλη και σοβαρή κριτική στο reddit το περιγράφει ως πολύ κακή ερωτική λογοτεχνία. Αρκετοί σημείωσαν ότι δεδομένης της καταστροφής που προκάλεσε ο COVID-19, το να κάνεις την πηγή της πανδημίας πορνογράφημα δεν είναι αστείο.

 

 

Οι πιο επιεικείς ωστόσο το υποδέχτηκαν πιο χαλαρά σχολιάζοντας: «Συνολικά, αυτή είναι μια πολύ καταθλιπτική στιγμή στη ζωή μας και όλοι χρειαζόμαστε λίγο χιούμορ». Αν με όλα αυτά σου εξιτάραμε την περιέργεια δεν έχεις παρά να το αναζητήσεις, με μόλις 16 σελίδες και στην τιμή του ενός δολαρίου ή ενός ευρώ, δεν είναι και τόσο χάσιμο χρόνου ή χρημάτων!

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το τροπάριο της Κασσιανής και η "αθωότητα" της αμαρτίας

…ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή… και το μεγαλείο της ψυχής

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις

Στα 68 του, αν κι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, οι ερμηνείες που μας έχει χαρίσει θα μείνουν αξέχαστες

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάιο

Ανανεώστε τη συναισθηματική σας σχέση και δώστε της καινούρια ερεθίσματα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Έναν ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα δίσκο του Johnny Cash θα δούμε σύντομα στα δισκοπωλεία – Ακούστε το κομμάτι “Well Alright”

Τα ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος demos του Cash παίρνουν νέα ζωή για τις ανάγκες του δίσκου με τη βοήθεια των Marty Stuart, Dave Roe, Pete Abbott και Dan Auerbach των Black Keys

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Ζωή εν Τάφω», ακούμε το τραγούδι που ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας

Σε στίχους του Τέρπανδρου και μουσική του συνθέτη Κωνσταντίνου Βελλιάδη