Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

10 συνήθειες όσων παραμένουν δυνατοί, ακόμα κι όταν η ζωή ανατρέπεται

Επειδή πλέον για τίποτα δεν είμαστε σίγουροι, μάθε πώς να ξεπερνάς τις προκλήσεις της ζωής συνεχίζοντας να προχωράς



Είναι αλήθεια ότι η ζωή σπάνια πηγαίνει όπως έχει προγραμματιστεί – και τελευταία ζούμε όλο και περισσότερο γεγονότα που ανατρέπουν όσα ξέραμε. Ωστόσο, είναι αυτές οι στιγμές που οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν δυνατοί και να συνεχίσουν να προχωράνε.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει αυτούς τους ανθρώπους να συνεχίζουν παραμένοντας όρθιοι παρά τις αναποδιές και τα δύσκολα γεγονότα; Ποιες είναι οι συνήθειες και οι τρόποι πρόληψης, αντίδρασης και αντιμετώπισης των προκλήσεων της ζωής;

Λοιπόν, μοιραζόμαστε κάποιες από τις «υπερδυνάμεις» τους, που είναι όμως εύκολο να υιοθετήσεις!

Αγκαλιάζουν την αποτυχία, δεν την υπομένουν

«Όλοι έχουν ένα σχέδιο μέχρι να τους χτυπήσουν μια γροθιά στο στόμα» έλεγε χαρακτηριστικά ο Μάικ Τάισον. Αντί να φοβούνται την αποτυχία, οι άνθρωποι που παραμένουν δυνατοί την καλωσορίζουν ως ευκαιρία μάθησης. Έμαθαν από νωρίς ότι οι αποτυχίες τους δίνουν πολύτιμες γνώσεις που οδηγούν σε μελλοντική επιτυχία.

Αυτό είναι εκπληκτικό γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις αποτυχίες και τις αναποδιές ως εξαιρετικά αρνητικές. Όχι ως συγκαλυμμένες ευλογίες.

Για να εξασκηθούν στην αποτυχία, στους δυνατούς ανθρώπους αρέσει να βγαίνουν από τη ζώνη άνεσής τους σκόπιμα, κάτι που βοηθά στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το να κάνετε κρύο ντους, να νηστεύετε ή να κάνετε πράγματα που προκαλούν διανοητικά και σωματικά όρια, όπως τρέξιμο σε μαραθώνιο ή τρίαθλο.

Ασκούν την αποκόλληση

Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν ό,τι τους αφορά προσωπικά. Ωστόσο, για να παραμείνετε υγιείς, πρέπει να αποσπαστείτε διανοητικά από τα πράγματα στα οποία δεν έχετε κανέναν έλεγχο.

Ναι, εξακολουθείτε να νοιάζεστε βαθιά για τους στόχους και τις φιλοδοξίες, αλλά η εξάσκηση της αποστασιοποίησης σημαίνει ότι είστε ανοιχτοί σε αποτελέσματα πέρα ​​από τον έλεγχό σας.

Με αυτή τη νοοτροπία, μειώνετε την προσκόλληση σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, αποκτώντας μεγαλύτερη γαλήνη και ευελιξία απέναντι στην αλλαγή.

Για παράδειγμα, αντί να προσκολλώνται υπερβολικά σε έναν συγκεκριμένο τίτλο εργασίας ή σταδιοδρομία, τα άτομα που εξασκούν την απόσπαση εστιάζουν στην απόκτηση μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων και στο να είναι ανοιχτά σε ευκαιρίες που ευθυγραμμίζονται με τις δυνάμεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Έχουν θετική νοοτροπία

Μια θετική νοοτροπία μπορεί να μετακινήσει βουνά. Πραγματικά το πιστεύω αυτό. Τι χρειάζεται όμως για να αναπτυχθεί αυτή η προοπτική; Οι θετικοί στοχαστές επικεντρώνονται σε λύσεις αντί να μένουν σε προβλήματα, κάτι που τους βοηθά να διατηρήσουν μια ελπιδοφόρα προοπτική και να δουν τις δυνατότητες βελτίωσης.

Αναρωτιούνται: «Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω αυτή την κατάσταση;» Και έτσι αυτή η προληπτική προσέγγιση τους δίνει τη δυνατότητα να αναλάβουν δράση.

Αντί να μένουν στα χειρότερα σενάρια, επικεντρώνονται στις πιθανότητες και τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά τους.

Χρησιμοποιούν χιούμορ

Το χιούμορ είναι η προσέγγισή μου για την αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων γιατί είναι ένας τόσο ισχυρός μηχανισμός αντιμετώπισης.

Το να βρίσκω την πιο ελαφριά πλευρά των δύσκολων καταστάσεων μου δίνει ανακούφιση και προοπτική, βοηθώντας με να περάσω δύσκολες στιγμές με πιο θετική προοπτική.

Παραμένω δυνατή βρίσκοντας χιούμορ στην ειρωνεία ή τον παραλογισμό μιας κατάστασης.

Όταν η ζωή δεν πηγαίνει σύμφωνα με τα σχέδια, στραφείτε στο χιούμορ ως παρηγοριά. Ή απλά ξεκινήστε να τραγουδάτε, Let it be.

Οραματίζονται την επιτυχία

Γνωρίζατε ότι πολλοί ελίτ αθλητές χρησιμοποιούν τεχνικές οπτικοποίησης όταν προπονούνται και αγωνίζονται; Η οπτικοποίηση της επιτυχίας τους δίνει το πλεονέκτημα να βελτιώσουν την απόδοσή τους, την προπόνηση και τις προσπάθειες αποκατάστασης.

Τι είναι όμως πραγματικά;

Η οπτικοποίηση περιλαμβάνει απλώς τη λεπτομερή φαντασία επιτυχημένων αποτελεσμάτων. Η τακτική οπτικοποίηση θετικών σεναρίων σάς βοηθά να οικοδομήσετε αυτοπεποίθηση και να προετοιμάσετε το μυαλό να χειριστεί τις προκλήσεις πιο αποτελεσματικά.

Είναι εκπληκτικό, πραγματικά, πόσο ισχυρό είναι το μυαλό μας όταν χρησιμοποιούμε πλήρως τις δυνατότητές τους.

Είναι σωματικά δραστήριοι

Ενώ αναφέρω τους αθλητές, για τι είναι περισσότερο γνωστοί; Εξάσκηση ξανά και ξανά, σωστά; Μέρα με τη μέρα, ολόκληρος ο κόσμος τους περιστρέφεται γύρω από τον ανταγωνισμό και την πρακτική.

Αλλά δεν χρειάζεται να πας σε αυτά τα μήκη. Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι αρκετή για να ωφελήσει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, φυσικά ενισχυτικά της διάθεσης. Επομένως, η ενασχόληση με δραστηριότητες όπως το περπάτημα, η γιόγκα ή το τζόκινγκ μειώνει το άγχος και μας βοηθά να διατηρήσουμε μια θετική προοπτική.

Εάν θέλετε μια αποτελεσματική και γρήγορη προπόνηση, μην κοιτάτε κάτι περισσότερο από το σχοινάκι.

anx2

Είναι ευγενικοί

Το να βοηθάς τους άλλους δημιουργεί μια αίσθηση σκοπού και εκπλήρωσης. Οι πράξεις καλοσύνης ωφελούν τον αποδέκτη αλλά και τονώνουν τους ανθρώπους που τις κάνουν.

Ίσως και περισσότερο. Βλέπετε, όταν βοηθάτε τους άλλους, μειώνετε το δικό σας άγχος ενώ βελτιώνετε την αυτοεκτίμηση, τη διάθεση και την ευτυχία.

Είναι μια άλλη απόδειξη του πόσο υπέροχα περίεργο και απίστευτο είναι το μυαλό μας. Έτσι, για παράδειγμα, αν ξεκινήσετε να προσφέρετε εθελοντισμό για έναν σκοπό που σας ενδιαφέρει, αποκτάτε μια αίσθηση σκοπού και κοινότητας.

Επιπλέον, το να βοηθάς άλλους που αντιμετωπίζουν προκλήσεις, συχνά θέτει σε προοπτική τις προσωπικές σου δυσκολίες.

Μαθαίνουν από τη φύση

Αλλά το μυαλό μας δεν είναι το μόνο εκπληκτικό πράγμα. Η ίδια η φύση είναι ακόμα πιο απίστευτη, δεν νομίζετε; Συχνά αναζητώ στο Google πώς η Φύση αντιμετωπίζει δυσμενείς καταστάσεις.

Για παράδειγμα, τα φυτά της ερήμου ευδοκιμούν σε σκληρές συνθήκες με την αποθήκευση νερού και την προσαρμογή σε περιορισμένους πόρους. Ομοίως, μπορούμε να βρούμε τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, διαχείρισης πόρων και προσαρμογής σε δύσκολα περιβάλλοντα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν όλα είναι τόσο ακριβά όσο είναι τώρα. Βλέπω αυτή την περίοδο ως Χειμώνα, όπου επεκτείνουμε τους υπάρχοντες πόρους μας και επιμένουμε σε έναν αυστηρό προϋπολογισμό.

Κερδίστε περισσότερα και εξοικονομήστε περισσότερα.

Χρησιμοποιούν σενάρια «τι θα γινόταν αν».

Μια άλλη στρατηγική που κάνουν οι ισχυροί άνθρωποι είναι να εξερευνούν διανοητικά σενάρια «τι θα γινόταν αν». Αυτό τους προετοιμάζει για απροσδόκητες προκλήσεις.

Είναι παρόμοιο με την τεχνική οπτικοποίησης, αλλά επικεντρώνεται περισσότερο στην πρόβλεψη πιθανών δυσκολιών για την ανάπτυξη στρατηγικών για τον αποτελεσματικό χειρισμό τους.

Δεν μπορώ να με πάρει ο ύπνος, οπότε επειδή έχω μια μεγάλη μέρα αύριο, γράφω σε χαρτί τα πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά και τι θα έκανα σε αυτή την περίπτωση.

Αυτό αφήνει το μυαλό μου να εκτονωθεί και να είναι πιο χαλαρό.

Στρέφονται στη μουσική

Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, οι δυνατοί άνθρωποι στρέφονται στη μουσική. Έχει τη δύναμη να μεταφέρει το μυαλό μας όπου θέλουμε να πάει.

Εάν αισθάνομαι συναισθηματική, έχω μια λίστα αναπαραγωγής για αυτήν μου την ψυχολογική κατάσταση. Αν θέλω να νιώθω γεμάτος ενέργεια και κίνητρο, έχω επίσης μια αντίστοιχη λίστα κομματιών. Και αν θέλω να ξεπεράσω ένα εμπόδιο, υπάρχει ένα τραγούδι και για αυτό.

Οι δυνατοί άνθρωποι συνθέτουν μια playlist με τραγούδια που εμπνέουν δύναμη και αποφασιστικότητα. Η ακρόαση αυτών των κομματιών σε δύσκολες στιγμές ενισχύει τη διάθεση και το κίνητρό τους.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele

Γίνεται 36 ετών και συνεχίζει να «περπατάει» τη μουσική της με τον πιο θαρραλέο, πετυχημένο και ειλικρινή τρόπο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Πιστεύω ότι το αύριο είναι άλλη μια μέρα και πιστεύω στα θαύματα». Όντρεϊ Χέμπορν

Το απόλυτο icon κομψότητας και σοφίας γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1929 κ αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

I say a little prayer for you: τα ψυχολογικά οφέλη της προσευχής

Η σχέση νου-ψυχής στο μικροσκόπιο της επιστήμης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;