Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ευτυχία δεν είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί, αλλά το να έχεις έναν όμορφο σύζυγο, ένα όμορφο μωρό και μια εξαιρετική δουλειά βοηθά» Ellen Pompeo

Η αγαπημένη μας γιατρός από το Grey's Anatomy έχει γενέθλια



Ακόμα κι αν δεν βλέπεις φανατατικά Grey's Anatomy, η Μέρεντιθ Γκρέυ θα ήταν σίγουρα η γιατρός που θα ήθελε να σε αναλάβει… σε ένα παράλληλο σύμπαν… Λαμπερή, πετυχημένη, ισορροπημένη, γοητευτική, η ηθοποιός που υποδύεται την Μέρεντιθ είναι πολλά περισσότερα από τον ομώνυμο ρόλο της. Η Έλεν Πομπέο (Ellen Kathleen Pompeo) γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1969 και είναι Αμερικανίδα ηθοποιός. Έχοντας στην κατοχή της ένα Βραβείο SAG και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, η Πομπέο είναι διεθνώς γνωστή για τη συμμετοχή της στη δραματική τηλεοπτική σειρά «Grey's Anatomy», όπου και διατηρεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στην προσωπική της ζωή, παντρεύτηκε τον παραγωγό μουσικών δίσκων Κρις Άιβερυ στις 9 Νοεμβρίου 2007 στη Νέα Υόρκη. Γνωρίστηκαν το 2003 όταν τους συνέστησαν κοινοί φίλοι, και έγιναν ζευγάρι έξι μήνες αργότερα. Αργότερα ανακάλυψαν πως μεγάλωσαν και οι δύο στη Βοστώνη, σε μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλο. Σήμερα διαμένουν στο Λος Άντζελες. Έχουν μαζί 2 κόρες κι έναν γιο και 2 σκυλάκια.

Με αφορμή τα γενέθλιά της, θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

«Υπάρχει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό σεξισμού στην τηλεόραση. Όταν οι ανδρικοί χαρακτήρες έχουν ελαττώματα, είναι ενδιαφέροντες, βαθείς και περίπλοκοι. Αλλά όταν οι γυναικείες χαρακτήρες έχουν ελαττώματα, είναι απλώς ένα χάος. Είναι καλό να βάζετε πιο ελαττωματικούς αλλά ενδιαφέροντες γυναικείους χαρακτήρες εκεί έξω γιατί προωθεί την ισότητα».

«Δεν θεωρώ ότι η υποκριτική είναι ένας ιδιαίτερα ευγενής τρόπος για να βγάλεις τα προς το ζην. Δεν σώζω τη ζωή κανενός, δεν είμαι δάσκαλος, δεν εργάζομαι για τη UNICEF. Δεν νομίζω ότι κάνω κάτι σημαντικό».

«Διδάσκουμε στα νεαρά κορίτσια ότι σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούν: στο να γίνουν πλούσια και διάσημα κορίτσια… που είναι ωστόσο πλούσια και διάσημα για το τίποτα».

«Δεν είχα αγόρι μέχρι τα 16 μου και ήταν οκτώ χρόνια μεγαλύτερος. Ο πατέρας μου ήταν έξαλλος με αυτόν την 24χρονο και έπρεπε να κρύβω τη σχέση».

«Το να είσαι μητέρα είναι μαγικό».

«Οι γυναίκες δεν φροντίζουν τον εαυτό τους γιατί φροντίζουν όλους τους άλλους».

Είμαι αυτή που είμαι, μια Νότια».

«Το “θέλω” είναι δυστυχία».

«Η υποκριτική μπορεί να είναι ένα εκπληκτικά καθαρτικό πράγμα – ειδικά στα νεαρά κορίτσια».

«Είναι εύκολο να χαθείς στη μητρότητα. Πρέπει ωστόσο να φροντίσεις να δώσεις προσοχή και στον άντρα σου».

«Η εκμάθηση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι επεξεργάζονται τις πληροφορίες και τα συναισθήματά τους είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τη δουλειά μου».

«Απλώς ανησυχώ για τα κορίτσια που με βάζουν σε βάθρο. Δεν θέλω να πιστεύουν ότι λιμοκτονώ ή δεν τρώω, και ότι για να είναι σαν εμένα αυτό πρέπει να το κάνουν».

«Δεν μου αρέσουν όλοι όσοι βλέπω στην τηλεόραση».

«Η ιατρική είναι τόσο συναρπαστική».

«Το καθημερινό μου πρόγραμμα είναι αρκετά ταραχώδες, αλλά πρέπει να βάλω πρώτα την υγεία μου για να γίνω η καλύτερη μαμά και σύζυγος που μπορώ».

«Διαβάζω πολλά επιστημονικά βιβλία – ειδικά για τον εγκέφαλο».

«Όσο μεγαλώνεις τόσο πιο ρεαλιστικό γίνεται ότι είσαι ο “σημαντικός άλλος” είναι ο πιο σημαντικός σου άνθρωπος. Θέλω να πω, θα έχεις πάντα τις φίλες σου ή τους φίλους σου, αλλά το άτομο με το οποίο είσαι παντρεμένος είναι συνήθως το Νο. 1 σου».

«Νομίζω ότι για οποιονδήποτε ηθοποιό λέει ότι δεν του αρέσει η προσοχή είναι γελοίο. Φυσικά αγαπάμε την προσοχή. Αλλά το να τραβάς την προσοχή είναι διαφορετικό από το να προσποιείσαι ότι η προσοχή σημαίνει κάτι».

«Από εκεί που κατάγομαι, δεν λες απλώς “Α, θα γίνω ηθοποιός”. Μίλα έτσι και θα νομίζουν ότι είσαι τρελός».

«Θέλω να μάθω στην κόρη μου τη σημασία της άσκησης και της υγιεινής διατροφής καθώς μεγαλώνει».

«Απλώς δεν θέλω να έχω εμμονή με τον εαυτό μου».

«Αυτό είναι το Χόλιγουντ. Οι άνθρωποι δεν παραδέχονται τα λάθη τους».

«Αν φέρνω χαρά στους ανθρώπους και διασκεδάζω τους ανθρώπους ως ηθοποιός, τότε θα πρέπει να είμαι ευγνώμων για αυτό και να ενεργώ ανάλογα, ξέρεις;»

«Πραγματικά, δεν με νοιάζει αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι πολύ αδύνατη. Αυτό είναι το σώμα μου. Αν δεν τους αρέσει, δικό τους θέμα».

«Ο καρκίνος είναι κάτι που αγγίζει τις ζωές όλων».

«Η ευτυχία δεν είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί, αλλά το να έχεις έναν όμορφο σύζυγο, ένα όμορφο μωρό και μια εξαιρετική δουλειά βοηθά».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Πιστεύω ότι το αύριο είναι άλλη μια μέρα και πιστεύω στα θαύματα». Όντρεϊ Χέμπορν

Το απόλυτο icon κομψότητας και σοφίας γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1929 κ αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

I say a little prayer for you: τα ψυχολογικά οφέλη της προσευχής

Η σχέση νου-ψυχής στο μικροσκόπιο της επιστήμης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Γίνε το κορίτσι του Μάη... στους πιο διάσημους βοτανικούς κήπους του κόσμου!

Με μια υπέροχη εικονική και λουλουδάτη βόλτα... Enjoy!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα