Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

7 tips για να έχεις την καλύτερη ανοιξιάτικη βεράντα

Ο ήλιος θα βγαίνει όλο και συχνότερα, μη χάνεις ευκαιρία να βγεις στο μπαλκόνι!



Η Άνοιξη είναι εδώ και αυτό σημαίνει ότι σιγά σιγά, θα αρχίσουμε να νιώθουμε περισσότερο άνετα με τη θερμοκρασία έξω, και φυσικά ότι θα "τραβιέται" το μπαλκόνι! Αν, λοιπόν, είσαι από αυτές που το χειμώνα κάπως το παραμέλησες, αρχικά σε καταλαβαίνουμε να ξέρεις. Μετά, σου δίνουμε μερικά tips για να το κάνεις πάλι ονειρεμένο και να το απολαμβάνεις με τη ψυχή σου!

#1. Νέα λουλούδια

Άνοιξη θα πει λουλούδια, θα πει ευκαιρία να πας στον γεωπόνο ή στο κατάστημα που εσύ θες τέλοσπαντων και να πάρεις μια καινούργια γλάστρα για να βάλεις στο μπαλκόνι σου. Έχεις άπειρες επιλογές, το ξέρεις! Επίσης, τσέκαρε τα παλιά σου λουλούδια, αν χρειάζονται κάποια φροντίδα, αλλαγή γλάστρας κλπ. Πάρε τη συμβουλή ειδικού και προχώρησε στις απαραίτητες εργασίες.
 

praktikergyta.jpg
Praktiker, Ραφιέρα φυτών από ξύλινη ακακία 49.99 ευρώ

#2. Καθαριότητα

Μετά τις τυχόν μεταφυτεύσεις και τα χώματα, σειρά έχει το καθάρισμα. Το χειμώνα είναι λογικό να το παραμέλησες το μπαλκόνι σου, αλλά τώρα μια γενική καθαριότητα τη χρειάζεται. Επομένως, το Σαββατοκύριακο, βάλε τα πρόχειρα ρούχα σου, και ξεκίνα! Πλύσιμο, όχι μόνο όσα βλέπει η πεθερά. Ιδανικά, κι αν έχεις χρήματα (δε χρειάζονται πολλά), κλείσε και ένα ραντεβού για να σου καθαρίσουν της τέντες από μέσα! Είναι ένα από τα πιο απλά και όμορφα δώρα που μπορείς να κάνεις σε αυτό το σημείο του σπιτιού σου και θα δεις ότι θα ανταμειφθείς!

#3. Αυτόματο πότισμα

Ωραία τα πολλά λουλούδια, αλλά αν δεν έχεις το μυαλό ή το χρόνο να τα φροντίζεις, τότε πρέπει επιτέλους να πάρεις ένα σύστημα ποτίσματος. Οι τιμές για τους μηχανισμούς ξεκινούν από περίπου 50 ευρώ ή και λιγότερο και σίγουρα από εκεί που θα αγοράσεις, θα μπορέσεις να πάρεις και σχετικές κατευθύνσεις. Με αυτή την αγορά θα έχεις ξένοιαστα ένα όμορφο μπαλκόνι και τα φυτάκια σου πολύ θα χαρούν.

#4. Μαξιλάρια

Εννοείται ότι τα λουλούδια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη βεράντα, αλλά μεγάλο ρόλο σε μια βεράντα παίζει και η άνεση, οπότε δώσε έμφαση στα μαξιλάρια τα οποία εννοείται πρέπει να είναι άνετα και φυσικά να έχουν όμορφα χρώματα. Υπάρχουν πολλά και οικονομικά στην αγορά!
 

ikeadeco.jpg
IKEA, Mαξιλαράκια ΗΑLO 9 ευρώ/τεμάχιο

#5. Τοίχοι

Όχι, εντάξει. Ξέρουμε ότι ήδη σου έχουμε δώσει tips που θέλουν κάποια χρήματα, οπότε σε καμία περίπτωση δε θα σου προτείναμε να βάψεις τους τοίχους της βεράντας σου. Ωστόσο, μπορείς να τον ανανεώσεις. Αφού τον καθαρίσεις, σκέψου τι στοιχείο θα ήθελες να τον διακοσμήσει. Μπορούν να είναι λαμπάκια, κάδρα, καφάσια με γλαστρούλες, ή και ραφιέρα όπως αυτή που βλέπεις στην εικόνα στην αρχή του κειμένου αυτού. Χωράει όλες σου τις νέες γλάστρες.

#6. Κεράκια 

Τα κεράκια δίνουν μια όμορφη ατμόσφαιρα παντού, οπότε επίλεξέ τα και για τη βεράντα σου. Απλά δώσε προσοχή και επίλεξε καλύτερα τα ρεσό, τα οποία μπορείς να τοποθετείς επιτόπου όποτε θες. Σε διαφορετική περίπτωση, αν ο ήλιος πέφτει στη βεράντα σου, τα κεριά δε θα αντέξουν και θα λιώσουν. 

#7. Λύσεις για το πάτωμα

Αν δεν έχεις ωραία πλακάκια, τότε θα μπορούσες να δοκιμάσεις να βάλεις ένα χαλί στη βεράντα σου. Θα την αναβαθμίσει σίγουρα, ωστόσο πρέπει να προσέξεις το θέμα του ποτίσματος - μη στάζουν νερά πάνω συνέχεια, και το θέμα του ήλιου - θα ξεθωριάσει αν πέφτει συνεχώς. Επίσης, υπάρχει και η λύση του συνθετικού χλοοτάπητα. Να το σκεφτείς.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

6 εύκολα tips για να μετατρέψεις την κρεβατοκάμαρά σου σε έναν πραγματικά χαλαρωτικό χώρο

Τι να κάνεις για να αναβαθμίσεις την αίσθηση χαλάρωσης στο δωμάτιο που περνάς τον περισσότερο χρόνο στη ζωή σου

ΣΠΙΤΙ

Tips για να μετριάσεις τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σου

Τι μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις την υγρασία στο χώρο σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;