ΤΑΞΙΔΙ
Το ελληνικό νησί που αποθεώνει η Telegraph για το φαγητό του
Tί ξεχωρίσαμε από το αφιέρωμα της εφημερίδας στα καλύτερα ελληνικά νησιά.
Στην Ελλάδα, η 25η Μαρτίου είναι αφορμή για μπακαλιάρο σκορδαλιά και βόλτα στον ήλιο. Στο εξωτερικό, αυτή η μέρα είναι ιδανική για αφιερώματα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε, μέσα από ένα αφιέρωμα που έκανε ο Telegraph. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να το γιορτάσει κάνοντας μια λίστα με τα πιο ωραία ελληνικά νησιά. Ξεχώρισε το κάθε ένα για διαφορετικό λόγο.
Και ποιό έβαλε στην κορυφή του... γαστρονομικού ελληνικού τουρισμού; Την Κρήτη φυσικά! "Η Κρήτη έχει εξέχουσα θέση στην αναβίωση της ελληνικής κουζίνας" αναφέρεται στο δημοσίευμα. Τονίζεται ότι πρωταγωνιστούν τοπικά συστατικά, όπως αρωματισμένα παξιμάδια, νωπά κρέατα ή αλλαντικά ενώ εννοείται δε λείπει αναφορά στη ρακή ή την τσικουδιά!
Οι συντάκτες προτείνουν την επίσκεψη σε κάποιο αγρόκτημα, γιατί αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσει κανείς την αυθεντική τοπική κουζίνα.
Eντύπωση δε μα κάνουν όλα τα παραπάνω! Επιβεβαιωνόμαστε και απλά... μας άνοιξε η όρεξη.