Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Τι να κάνετε στην Κοπεγχάγη αν την επισκέπτεστε για πρώτη φορά

Η πρωτεύουσα της Δανίας εκτός από fashion προορισμός σου προσφέρει πολλές επιλογές



Επισκέπτεστε για πρώτη φορά την Κοπεγχάγη; Υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε στην πρωτεύουσα της Δανίας. Ιστορικά κτίρια και μοντέρνα αρχιτεκτονική, εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης, έντονη νυχτερινή ζωή και χιλιάδες ποδηλάτες – είναι δύσκολο να βαρεθείτε στην Κοπεγχάγη.

Η Κοπεγχάγη είναι μια υπέροχη σκανδιναβική μητρόπολη με υψηλό βιοτικό επίπεδο και χαλαρή ατμόσφαιρα. Αυτή η πόλη κάνει ένα χαμόγελο στα χείλη μου κάθε φορά που πηγαίνω. Αυτές είναι οι 8 επιλογές μου που δεν πρέπει να χάσετε όταν επισκέπτεστε την Κοπεγχάγη για πρώτη φορά.

Κήποι Tivoli

Λέγεται ότι ο Walt Disney επισκέφτηκε και αγάπησε τους κήπους Tivoli και εμπνεύστηκε τόσο πολύ που δημιούργησε την Disneyland μετά την επίσκεψή του. Παρόλο που έχω επισκεφτεί το πάρκο ψυχαγωγίας πολλές φορές – εξακολουθώ να πηγαίνω εκεί όταν βρίσκομαι στην Κοπεγχάγη. Είναι ένα τόσο όμορφο μέρος και οι λεπτομέρειες δεν σταματούν ποτέ να με εκπλήσσουν. Η αγαπημένη μου βόλτα είναι μια πραγματική κλασική - η ρόδα «Ballongyngen». Το Tivoli είναι ανοιχτό για το καλοκαίρι, το Halloween και τα Χριστούγεννα και είναι γνωστό για τη θεματική του διακόσμηση που αντικατοπτρίζει κάθε εποχή. Μου αρέσει ιδιαίτερα να επισκέπτομαι το Tivoli για το Halloween. Ο κήπος είναι τρομακτικά διακοσμημένος με τόνους κολοκύθες, σκιάχτρα και μυστικιστικούς χαρακτήρες. Φροντίστε να δοκιμάσετε ένα σάντουιτς ψητό χοιρινό από έναν από τους πολλούς πάγκους της αγοράς.

Nyhavn

Το παλιό λιμάνι, το Nyhavn, θα πρέπει να είναι στη λίστα όλων των επισκεπτών με πράγματα που πρέπει να δουν στην Κοπεγχάγη. Κάθε καλοκαίρι το γραφικό λιμάνι σφύζει από ζωή και θα βρείτε ντόπιους κάθε ηλικίας να κάθονται στην προβλήτα, στριμωγμένοι δίπλα-δίπλα. Με τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα ψηλά πλοία, τα πολύχρωμα παλιά αρχοντικά και τα πολλά εστιατόρια και μπαρ – το Nyhavn είναι ένα εξαιρετικό μέρος για μια βόλτα. Εάν αισθάνεστε πεινασμένοι, θα βρείτε πολλά εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακό δανέζικο φαγητό. Ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για την Κοπεγχάγη και την ιστορία του Nyhavn είναι να κάνετε μια περιήγηση στο κανάλι αναχωρώντας από το λιμάνι.

Το Άγαλμα της Μικρής Γοργόνας

Όντας το σύμβολο της Κοπεγχάγης και της Δανίας – συνιστώ πάντα σε όλους τους επισκέπτες που πηγαίνουν πρώτη φορά να δουν το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας. Το άγαλμα είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και είναι το πιο διάσημο άγαλμα γοργόνας στον κόσμο. Συχνά θεωρείται ότι είναι μικρότερη από το αναμενόμενο, εξακολουθεί να υπάρχει κάτι μαγικό πάνω της. Βρίσκεται στη Langeline πίσω από το Βασιλικό Παλάτι, η Μικρή Γοργόνα κάθεται στον βράχο της και αναζητά τον πρίγκιπά της. Αν θέλετε να αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη των τουριστών που πεινούν για φωτογραφίες, μια καλή συμβουλή είναι να την επισκεφτείτε νωρίς το πρωί. Φαίνεται ιδιαίτερα όμορφη τις πρώτες πρωινές ώρες όταν ο ήλιος ανατέλλει πίσω της.

Freetown Christiania

Η Christiania είναι η εναλλακτική γειτονιά της Κοπεγχάγης με cozy σπίτια, γκαλερί, χώρους εκδηλώσεων και βιολογικά καφέ και εστιατόρια. Είναι ανοιχτό στο κοινό και είστε ευπρόσδεκτοι να την εξερευνήσετε μόνοι σας, αλλά είναι επίσης δυνατό να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση, που διοργανώνεται από ντόπιους. Μου αρέσει ιδιαίτερα να ακολουθώ το μονοπάτι γύρω από τη λίμνη για να εξερευνήσω το πίσω μέρος της Christiania. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μια άλλη συμβουλή είναι να επισκεφθείτε την Christiania την Κυριακή για μια από τις δωρεάν κυριακάτικες συναυλίες στην υπαίθρια σκηνή της.

Το Βασιλικό Παλάτι

Το Βασιλικό Παλάτι Amalienborg είναι η κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Δανίας. Το ίδιο το παλάτι και η τελετή αλλαγής των φρουρών είναι ένα από τα κορυφαία δωρεάν αξιοθέατα της Κοπεγχάγης. Μπορείτε να περπατήσετε ακριβώς στην όμορφη αυλή για να ρίξετε μια ματιά στα, συνολικά, τέσσερα πανομοιότυπα παλάτια. Κάθε μέρα το μεσημέρι μπορείτε να ζήσετε την αλλαγή των φρουρών.

Refshaleøen

Το Refshaleøen είναι ένα από τα αγαπημένα μου σημεία στην Κοπεγχάγη. Κάποτε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία του κόσμου, αλλά σήμερα είναι μια μοντέρνα και ανερχόμενη περιοχή. Θα βρείτε πολλά καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Το αγαπημένο μου σημείο είναι το Reffen, ένα υπαίθριο γήπεδο φαγητού που σερβίρει φαγητό από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να πάτε με ποδήλατο. Είναι μόνο μια μικρή βόλτα με το ποδήλατο (περίπου 15 λεπτά) από το κέντρο της Κοπεγχάγης, πάρτε το λεωφορείο 9Α ή ένα από τα λεωφορεία του λιμανιού. Το harbour bus είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε την Κοπεγχάγη από το νερό. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την παγκοσμίου φήμης μπύρα Mikkeller στο «Baghaven».

Φάτε σάντουιτς στο Frederiksberg

Αν θέλετε να δοκιμάσετε παραδοσιακό δανέζικο φαγητό στην Κοπεγχάγη, 3 εστιατόρια που αναφέρονται ως The Little Gardens είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. Τα εστιατόρια βρίσκονται στην περιοχή του Frederiksberg και στη δεκαετία του 1850 χρησιμοποιήθηκαν ως σημεία για πικνίκ για οικογένειες που επισκέπτονταν τον κήπο του κάστρου Frederiksberg. Σήμερα, κάθε κήπος είναι ένα εστιατόριο που σερβίρει παραδοσιακά δανέζικα «smørrebrød» (ανοιχτά σάντουιτς) και κλασικά ζεστά πιάτα. Με λουλούδια και κόκκινα και λευκά καρό τραπεζομάντιλα, τα υπαίθρια εστιατόρια είναι ένα άνετο μέρος για να πάτε για αυθεντικό δανέζικο φαγητό μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα.

Strøget

Το Strøget είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς πεζόδρομους στην Ευρώπη με 1,1χλμ. Θα βρείτε όλα όσα επιθυμεί η καρδιά σας. Από καταστήματα υψηλών προδιαγραφών στη Δανία έως αλυσίδες φιλικές προς τον προϋπολογισμό σας. Ένας πολύ καλός τρόπος για να αφήσετε έξω το εσωτερικό σας παιδί είναι να επισκεφθείτε το κατάστημα LEGO.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στην πολύχρωμη οπτασία του Πόρτο

10+1 απολαυστικά πράγματα που θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

Προτεινόμενα

CELEBS

Ιφιγένεια Αστεριάδη: Πέθανε η ηθοποιός σε ηλικία 57 ετών

Η ηθοποιός, έδωσε μια σύντομη και γενναία μάχη με τον καρκίνο