Η γυμναστική μαζί του αποδίδει καλύτερα - AllYou.gr

Search

Η γυμναστική μαζί του αποδίδει καλύτερα

Να κάνουμε πους απς; Να κάνουμε!

18 Οκτωβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Οκ, λίγο παραπλανητικός ο υπότιτλος αλλά δεν αναφέρομαι στο είδος της γυμναστικής που σκέφτηκες. Μιλάμε για κανονική, στερεότυπη εκγύμναση. 

Αν χρειάζεσαι ένα κίνητρο, κάποιον να σε ωθεί, να σε παρακινεί για να πας γυμναστήριο, έχεις καταλάβει ότι η παρέα παίζει μεγάλο ρόλο στο να είσαι συνεπής στην άσκησή σου.

Υπάρχει όμως ένα ταίρι που είναι το ιδανικό για τη γυμναστική: Το ταίρι σου!

Μελέτες υποστηρίζουν ότι το να ασκείσαι μαζί με τον σύντροφο/σύζυγο/αγαπημένο σου αποτελεί το πιο ισχυρό κίνητρο για γυμναστική.

Μια έρευνα που έγινε σε 350 ζευγάρια μελέτησε ακριβώς αυτό: Το εάν ο ένας σύντροφος ωθεί τον άλλον σε πιο υγιεινές επιλογές ζωής, σε καλύτερη διατροφή και σε τακτική άσκηση.

Και βρήκαν ότι τα ζευγάρια που ασκούνταν παρέα είχαν τις καλύτερες επιδόσεις. Ακόμα και όταν δεν πήγαιναν μαζί στο γυμναστήριο και ο ένας έμενε πίσω π.χ. για να κρατήσει τα παιδιά, ακολουθούσαν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Συνεπώς εδώ δεν μιλάμε για παρέα, βάλε παπούτσια και φύγαμε, αλλά για κοινή στάση ζωής, για νοιάξιμο και για εκτίμηση του σημαντικότερου αγαθού, της υγείας. Και είναι τόσο ωφέλιμο να τα μοιράζεσαι όλα αυτά με τον άνθρωπό σου.  


 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!