Skip to main content

FOOD

Τα τρόφιμα που διώχνουν τη μυρωδιά του σκόρδου από το στόμα

Αν σου αρέσει το σκόρδο αλλά σε κάνει να νιώθεις άβολα, πρέπει να διαβάσεις τα συμπεράσματα αυτής της μελέτης.



Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Food Science, δείχνει πως η κατανάλωση μέντας, ωμού μήλου ή μαρουλιού μπορεί να περιορίσει τη μυρωδιά του σκόρδου στην αναπνοή.

Για τους σκοπούς της μελέτης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο στις ΗΠΑ, έδωσαν σε εθελοντές να μασήσουν 3 γραμμάρια σκόρδου για 25 δευτερόλεπτα, ενώ αμέσως μετά τους πρόσφεραν ένα από τα παρακάτω: νερό, μήλο (ωμό, μαγειρεμένο και σε μορφή χυμού), μαρούλι (ωμό και μαγειρεμένο), φύλλα μέντας (ωμά και σε μορφή χυμού) και πράσινο τσάι. Στη συνέχεια, προσδιόρισαν τα επίπεδα των ουσιών που ευθύνονται για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του σκόρδου στην αναπνοή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το ωμό μήλο και το ωμό μαρούλι περιόρισαν τη συγκέντρωση των εν λόγω ουσιών στην αναπνοή κατά 50%, για τα πρώτα 30 λεπτά μετά την κατανάλωσή τους. Ωστόσο τα φύλλα μέντας είχαν μεγαλύτερη ικανότητα απομάκρυνσης της μυρωδιάς, συγκριτικά με το ωμό μήλο και το ωμό μαρούλι. Ο χυμός μήλου και μέντας μείωσαν επίσης τη μυρωδιά, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με τα παραπάνω, ενώ το πράσινο τσάι δεν είχε καμία επίδραση.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα τρόφιμα μπορούν να περιορίσουν τη μυρωδιά του σκόρδου με δύο τρόπους: μέσα από τη δράση ενζύμων, που βρίσκονται στα ωμά τρόφιμα ή μέσω φαινολικών ενώσεων που βρίσκονται τόσο σε ωμά όσο και σε μαγειρεμένα τρόφιμα. Φαίνεται λοιπόν, πως τα ωμά τρόφιμα ενδεχομένως να είναι πιο αποτελεσματικά αφού διαθέτουν και τα δύο είδη συστατικών. 

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;