Skip to main content

FOOD

3 πράγματα που μάλλον δεν ήξερες για τον χυμό ροδιού

Είναι θρεπτικός, αντιοξειδωτικός, ωφέλιμος για την καρδιά... αλλά σίγουρα αυτές δεν είναι οι μόνες πληροφορίες που πρέπει να έχεις υπόψη σου!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής όσο του πορτοκαλιού, αλλά και ο χυμός ρόδι είναι αρκετά διάσημος και ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ότι είναι και οφέλιμος. Έχει αντιοξειδωτική δράση, βοηθάει στην καρδιά, έχει πολλές βιταμίνες... Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που είναι λιγότερο γνωστές. Και μιας και τις βρήκαμε, λέμε να τις μοιραστούμε μαζί σου! Να, λοιπόν, 3 πράγματα που μάλλον δεν ήξερες για τον χυμό αυτού του κόκκινου φρούτου.

1. Μπορεί να έχει παρενέργειες σε συνδυασμό με φάρμακα

Αυτός ο θρεπτικός χυμός, μπορεί σε συνδυασμό με φάρμακα για την πίεση και τη χοληστερόλη, να δημιουργήσει προβλήματα. Μίλα με το γιατρό σου αν ακολουθείς κάποια θεραπεία.

2. Βοηθάει στο... σεξ

Έρευνα που είχε γίνει το 2007 και δημοσιεύτηκε στο International Journal of Impotence Research, είχε δείξει ότι ο χυμός ροδιού βελτιώνει τη στύση σε άντρες με στυτική δυσλειτουργία. Άλλη έρευνα, συνέδεε το συγκεκριμενο φρούτο με καλύτερη ποιότητα σπέρματος. Επίσης, το ρόδι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες - και ως γνωστόν, η τεστοστερόνη είναι μια από τις βασικές ορμόνες που παίζουν ρόλο στη σεξουαλική επιθυμία.

3. Δυναμώνει το μυαλό

Έρευνα που έγινε το 2013 και δημοσιεύτηκε στο Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ροδιού μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη. Ένα ποτήρι τη μέρα και μπορεί να διαπιστώσεις ότι μαθαίνεις πιο εύκολα και η μνήμη σου βελτιώνεται. 

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

6 ολόσωμα μαγιό για τις πρώτες βουτιές του 2024

Μοδάτα κοψίματα, χρώματα και patterns στην απόλυτη «στολή» του καλοκαιριού

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΣΠΙΤΙ

Γιατί ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια αναβαθμίζει αμέσως τον χώρο του σπιτιού μας

Γιατί έχεις όλες τις δικαιολογίες του κόσμου ώστε να αγοράσεις στον εαυτό σου φρέσκα λουλούδια.