Skip to main content

FOOD

Τι δεν πρέπει να τρως το βράδυ


Οι τροφές που σαμποτάρουν ύπνο, αδυνάτισμα και υγεία.



Το ξέρεις ότι καλό είναι να μην τρως αργά το βράδυ. Δεν γίνεται όμως.

Από τη μια είναι οι ρυθμοί της ζωής, από την άλλη οι συνήθειες της οικογένειας που συγκεντρώνεται αργά το βράδυ στο σπίτι, βάλε και λίγο το καλοκαιράκι και τις βραδινές βολτίτσες, πώς να προσαρμοστείς σε ένα πρόγραμμα;

Ή μήπως γίνεται οι άλλοι να τρώνε και εσύ να... απολαμβάνεις το γιαουρτάκι σου; (φυσικά και γίνεται, εάν έχεις πρόγραμμα).

Αν δεν μπορείς να φας κάτι ελαφρύ για βραδινό, τουλάχιστον απόφυγε ορισμένες τροφές που επιβαρύνουν τον οργανισμό σου και λειτουργούν ως τροχοπέδη σε έναν ποιοτικό ύπνο:

- Κόκκινο κρέας: Για να λειτουργήσει η διαδικασία της πέψης χρειάζεται πολύς χρόνος με αποτέλεσμα να χάσεις τον ύπνο σου.

- Λαχανικά: Μια σαλάτα είναι τέλεια επιλογή μόνο που το βράδυ οι φυτικές ίνες αργούν να αφομοιωθούν στο στομάχι και το έντερο. Και μετά αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να κοιμηθείς, αφού έχεις φάει τόσο ελαφριά.

-Επεξεργασμένα τρόφιμα: Τα γνωστά και αγαπημένα πατατάκια, γαριδάκια κ.λπ. που κατεβάζουμε με τα σακουλάκια παρακολουθώντας κάποιους ημίγυμνους να αγωνίζονται με έπαθλο ένα γεύμα. Ειρωνεία.

- Πίτσες, σουβλάκια, μπέργκερ: Όχι ότι είναι και η πιο υγιεινή επιλογή σου όποια ώρα της ημέρας κι αν τα φας, απλά το βράδυ υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε ένα σοκ και δεν μπορεί να ηρεμήσει. Ύπνος γιοκ και σε αυτή την περίπτωση. 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;