Skip to main content

FOOD

Γιατί έχεις τρελά νεύρα όταν πίνεις σκέτο καφέ το πρωί

Το λάθος που κάνεις και την πληρώνουν άλλοι.



Βιάζεσαι. Κάθε μέρα. Κάθε πρωί ανεξαιρέτως. Τρέχεις να ετοιμαστείς, μπαίνεις στο αυτοκίνητο, παίρνεις έναν καφέ από τον δρόμο, φτάνεις στο γραφείο, όλα καλά μέχρι που τα νεύρα σου τα έχουν παίξει. 

Καφέ δεν ήπιες; θα ρωτήσει η διπλανή, ξινή συνάδελφος. 

Και αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Ήπιες. Μόνο που τον ήπιες σκέτο και φυσικά από το πρωί δεν έχεις βάλει τίποτε στο στόμα σου. 
Μην αναρωτιέσαι μετά γιατί έχεις τόσα νεύρα. 

Γιατί ναι μεν η καφεϊνη σε τονώνει, ανεβάζει τη διάθεσή σου, κάνει πιο δραστήριες τις εγκεφαλικές λειτουργίες σου αλλά, υπάρχει και το αλλά σε κάθε ιστορία που ξεκινά όμορφα: Όταν πίνεις καφέ το πρωί χωρίς να φας πρωινό, η ενέργειά σου μειώνεται γρήγορα και νιώθεις πιο οξύθυμη, καθώς δεν έχεις πάρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσεις σταθερό το σάκχαρο στο αίμα σου. 

Και εάν ακόμα δεν σε έπεισα, μάθε ακόμα ότι πίνοντας καφέ με άδειο στομάχι, παίζεις με την υγεία σου (αυξημένο επίπεδο γαστρικού οξέος, αίσθηση φουσκώματος και εμετός) αλλά και με τα κιλά σου (τα επίπεδα της ινσουλίνης διαταράσσονται και αυξάνεται η όρεξή σου για τροφές με πολλά λιπαρά και ζάχαρη). 

Και έχεις και την ξινή διπλανή στη δουλειά, αυτήν πού την βάζεις;
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια