Skip to main content

FOOD

Θες ενέργεια; Φάε superfoods!

Αυτές τις 5, full of energy, τροφές μπορείς να τις βρεις στο... ψυγείο σου


Νίκος Κοντομήτρος

Όλοι θέλουμε (και χρειαζόμαστε) το superfood μας. Πράγμα πολύ λογικό, αν αναλογιστείς τους απίστευτα γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις  που δεν μας «αφήνουν» να πάρουμε ανάσα.

Ξέρεις, όμως, ότι το πιο καλό superfood το έχεις δίπλα σου;

Αν όχι, για ρίξε μία ματιά, σε αυτά τα 5 τρόφιμα (που τα έχεις σίγουρα, ήδη, στο ψυγείο σου):

#1 Ξηροί Καρποί

Ήξερες ότι οι ξηροί καρποί παρέχουν ένα ευρύ φάσμα βιταμινών της ομάδας B, είναι πλούσιοι σε σίδηρο, ψευδάργυρο, κάλιο και μαγνήσιο, ενώ ταυτόχρονα θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα; Σε μία λογική (πάντα) ποσότητα, μόνο καλό έχουν να σου κάνουν.

#2 Αυγά

Μπορούν να σου δώσουν την απαραίτητη πρωτεΐνη της ημέρας, και (μη σου πω) ακόμα περισσότερη. Ένα μεγάλο αυγό κότας έχει περίπου 70 έως 75 θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως ψευδάργυρο, ιώδιο, χαλκό, μαγγάνιο, νάτριο, σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνες Α, D, Ε, Β6 και Β12, φυλλικό οξύ.

#3 Σπανάκι

Το σπανάκι είναι εξαιρετικά υψηλό σε σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο. Τα υψηλά επίπεδα σε μαγνήσιο που διαθέτει, γεμίζει τις «μπαταρίες» σου και είσαι «έτοιμη» για όλα.

#4 Γλυκοπατάτα

Καταναλώνοντας την απελευθερώνονται στον οργανισμό μας οι λεγόμενοι, εξευγενισμένοι υδατάνθρακες, οι οποίοι βάζουν στη «φόρτιση» τον οργανισμό μας. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενισχύουν την ενέργειά μας και μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά.

#5 Μπανάνα με φυστικοβούτυρο

Η μπανάνα μαζί με το φυστικοβούτυρο είναι ένας καλός συνδυασμός που δίνει ενέργεια φυσικά και... γεύση. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, η μπανάνα παρέχει τόσο ενέργεια όσο ένα ενεργειακό ποτό, κατάλληλο για αθλητές.

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

«Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν

Στα 54, έχει δώσει τις δικές της μάχες, όχι μόνο ενσαρκώνοντας ρόλους αλλά και με το παράδειγμά της

CELEBS

Πέθανε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τάκης Χατζόπουλος

Ήταν, μαζί με τον Λάκη Παπαστάθη, δημιουργός της σειράς «Παρασκήνιο»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις

Στα 68 του, αν κι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, οι ερμηνείες που μας έχει χαρίσει θα μείνουν αξέχαστες