Skip to main content

FOOD

5 λόγοι για να αρχίσεις να πίνεις τσάι ιβίσκου

Είναι ελιξίριο ομορφιάς και ευεξίας


Ζωή Γκόρου

Κάθε φορά που βρίσκεις το τσάι ιβίσκου, είτε σε κατάλογο κάποιου cafe,  είτε στα ράφια καταστήματος με βιολογικά καλλυντικά, να το προτιμάς με κλειστά μάτια. Το κόκκινο και ελαφρώς πικρό τσάι που φτιάχνεται από βρασμένα κομμάτια ιβίσκου, είναι ένα ρόφημα με φαρμακευτικές ιδιότητες.

Pixel

 

 

Λατρεύω το άρωμά του στο σερβίρισμα που θυμίζει κράνμπερι και είναι  cozy και ιδανικό για ένα Κυριακάτικο απόγευμα. Οι λόγοι όμως που σου το προτείνω έχουν να κάνουν και με τα οφέλη που έχει για την υγεία σου.

#1 Eίναι γεμάτο αντιοξειδωτικά συστατικά. Ο ιβίσκος καταπολεμά το οξειδωτικό στρες και την παραγωγή ελευθέρων ριζών που ευθύνονται για την κόπωση, τη θαμπή επιδερμίδα, τη γήρανση και την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Pixel

#2 Κάνει πιο ισχυρό το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Ο ιβίσκος περιέχει βιταμίνη  C και σίδηρο που θωρακίζουν τον οργανισμό ενάντια στις ιώσεις.

#3 Βοηθά στην υγεία των νεφρών. Αυτά τα όργανα που είναι τόσο σημαντικά για την υγεία του οργανισμού σου, αγαπούν τον ιβίσκο.

#4 Περιορίζει τη συσσώρευση λίπους. Οι πολυφαινόλες που περιέχει συμβάλλουν στον περιορισμό της εμφάνισης λίπους σε γλουτούς και μέση.

#5 Βελτιώνει την κατάσταση των διαβητικών. Ο ιβίσκος περιέχει καλή χοληστερόλη και είναι αντιοξειδωτικός, κάτι που βοηθά περιπτώσεις όπως ο διαβήτης.

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 τροφές που είναι γεμάτες με ηλεκτρολύτες, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Οι ηλεκτρολύτες δεν βρίσκονται μόνο στα αθλητικά ποτά. Μπορείτε να τους πάρετε και από πολλές θρεπτικές τροφές. 

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρία Σολωμού: Η φωτογραφία με τον κούκλο γιο της

«Όσο μεγαλώνουν, τόσο μας λείπουν»

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Η τέχνη της ζωής ή πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου σύμφωνα με το ζώδιό σου

Οι πιο αποτελεσματικές συνήθειες ή πράξεις αυτοφροντίδας σύμφωνα με το ζώδιό σου

CELEBS

Νίκος Συρίγος για τη θέση της Ελλάδας στη Eurovision:  «Νιώθω ότι πατώσαμε»

«Ήταν πάρα πολύ μεγάλες οι προσδοκίες μου από αυτό το κορίτσι»