Skip to main content

FOOD

10 τροφές που θα σε χορτάσουν για παραπάνω ώρες

Για να μην μπαίνεις στον πειρασμό του τσιμπολογήματος 



Αν προσπαθείς να κάνεις ισορροπημένη διατροφή είτε για να χάσεις κιλά ενόψει των διακοπών είτε απλώς για να προστατέψεις την υγεία σου, οι παρακάτω διατροφικές επιλογές συνδυάζουν τα πάντα: και θρεπτικά συστατικά περιέχουν, και παρατείνουν το αίσθημα του κορεσμού ώστε να μην μπαίνεις στον πειρασμό του τσιμπολογήματος ανάμεσα σε δύο γεύματα.

Pixel

-Ξηροί καρποί: Είναι καλές πηγές φυτικών ινών και ωφέλιμων λιπαρών.

-Βρόμη: Εκτός του ότι δίνει φυτικές ίνες, συμβάλλει και στην άνοδο μιας ορμόνης που ρυθμίζει την όρεξη, της χολεκυστοκινίνης.

Pixel

-Μήλα: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, φυτικές ίνες, αλλά και πηκτίνη, η οποία βοηθάει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και, συνεπώς, της πείνας.

-Αβοκάντο: Πλούσιο σε υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά, αρκεί μισό αβοκάντο σε μία φέτα ψωμί για να σε κρατήσει μέχρι το μεσημέρι.

-Σολομός: Συνδυάζει την άπαχη πρωτεΐνη με τα Ω-3 λιπαρά.


-Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, γεμίζουν το στομάχι, ενώ παράλληλα προσφέρουν ένα πλήθος βιταμινών και άλλων μικροθρεπτικών στοιχείων.

-Λιναρόσπορος: Πλούσια πηγή φυτικών ινών, Ω-3 αλλά και Ω-6 λιπαρών. Αρκεί να προσθέσεις μία κουταλιά της σούπας σε ένα γεύμα για να παρατείνεις το αίσθημα κορεσμού για πολλές ώρες.

-Σπόροι τσία: Συνδυάζουν τα Ω-3 λιπαρά, που σύμφωνα με έρευνες προσφέρουν κορεσμό, με την πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες. Όχι τυχαία λοιπόν, έχουν μια θέση σε πολλά προγράμματα διατροφής.

-Αυγά: Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, θεωρείται ότι βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης για έως 36 ώρες. Διάβασε εδώ για τα αυγά στρουθοκάμηλου και τις άλλες επιλογές που έχεις πέρα από τα αυγά κότας!


-Γιαούρτι: Επιλέγοντας γιαούρτι με λιγότερα λιπαρά ή άπαχο, παίρνεις την πρωτεΐνη χωρίς τις θερμίδες.

Πηγή

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 τροφές που είναι γεμάτες με ηλεκτρολύτες, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Οι ηλεκτρολύτες δεν βρίσκονται μόνο στα αθλητικά ποτά. Μπορείτε να τους πάρετε και από πολλές θρεπτικές τροφές. 

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Φεστιβάλ Καννών 2024: Τα ωραιότερα beauty looks που είδαμε στο κόκκινο χαλί και θέλουμε να αντιγράψουμε

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν ως προς το μακιγιάζ και τις κομμώσεις, στη λαμπερή Croisette

CELEBS

Πιρς Μπρόσναν: Αγνώριστος ο ηθοποιός στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Η μεταμόρφωση του 70χρονου σταρ είναι εντυπωσιακή!