Skip to main content

FOOD

Πώς να φτιάξεις μια υγιεινή σαλάτα που δεν θα σε παχύνει

Να τι θα τρώμε σίγουρα περισσότερο, τώρα που έρχεται σιγά σιγά το καλοκαίρι



Θέλεις να βάλεις τα λαχανικά περισσότερο στη ζωή σου; Είναι η σαλάτα το αγαπημένο σου γεύμα για να παίρνεις μαζί σου στη δουλειά; Τότε διάβασε πώς θα φτιάξεις μια υγιεινή σαλάτα γεμάτη θρεπτικά συστατικά, που δεν θα σε παχύνει και θα σε κρατήσει χορτάτη.

Pixel

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

Επιλέξτε μια ποικιλία από πολύχρωμα λαχανικά για να συμπεριλάβεις στη σαλάτα σου, όπως φυλλώδη λαχανικά, ντοματίνια, πιπεριές, καρότα και ψιλοκομμένο αγγούρι.

Πρόσθεσε μερικά πλούσια σε πρωτεΐνη συστατικά στη σαλάτα, όπως ψητό κοτόπουλο, τόφου, βραστά αυγά, ρεβίθια ή ξηρούς καρπούς και σπόρους chia.

Pixel

Απόφυγε τη χρήση πολλών επεξεργασμένων κρεάτων ή τυριών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, καθώς μπορούν να προσθέσουν περιττές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά στο πιάτο σου. 

Χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ dressing φτιαγμένο με υγιή λίπη, όπως ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού ή βαλσάμικο ξύδι. Απόφυγε τη χρήση κρεμωδών dressing με υπερβολικό λίπος και θερμίδες, κυρίως αυτά που βρίσκονται έτοιμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Πρόσθεσε μερικά δημητριακά ολικής άλεσης, όπως κινόα ή καστανό ρύζι, στη σαλάτα, για μερικές πρόσθετες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.

Πειραματίσου με διαφορετικά βότανα και μπαχαρικά για να προσθέσεις λίγη επιπλέον γεύση και βάθος στη σαλάτα σας.

Χρησιμοποίησε ποικιλία από υφές στη σαλάτα, όπως τραγανούς ξηρούς καρπούς, απαλό αβοκάντο ή αποξηραμένα φρούτα, για να την κάνεις πιο ενδιαφέρουσα και χορταστική.

Ξέπλυνε καλά τα λαχανικά πριν τα ψιλοκόψεις και τα προετοίμασέ τα για τη σαλάτα, αφαιρώντας τυχόν βρωμιά ή ρύπους.

Διατήρησε τη σαλάτα σου φρέσκια και τραγανή, αποθηκεύοντάς την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρεις.

Σέρβιρε τη σαλάτα σου με ψωμί ολικής άλεσης ή κράκερ και ένα ποτήρι νερό ή τσάι χωρίς ζάχαρη για ένα πλήρες, θρεπτικό γεύμα.

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 τροφές που είναι γεμάτες με ηλεκτρολύτες, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Οι ηλεκτρολύτες δεν βρίσκονται μόνο στα αθλητικά ποτά. Μπορείτε να τους πάρετε και από πολλές θρεπτικές τροφές. 

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης16 Μαΐου

Για να επικοινωνήσετε καλύτερα, συνδυάστε τη λογική με τα συναισθήματά σας

INTERVIEW

«Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη

Λίγο πριν την εκδήλωση «Από το Φάντο στη Σάμπα» που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας στις 16/5 στο Half Note, η Μιράντα Βερούλη σε μια συνέντευξη στην Αγγελική Λάλου

SOCIAL MEDIA

Όλα όσα αλλάζουν στο WhatsApp της Meta

Αέρας ανανέωσης έρχεται στο δημοφιλές WhatsApp Αλλαγές ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει η Meta στο δημοφιλέστατο WhatsApp, φρεσκάροντας το συνολικό user interface της εφαρμογής που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο.