Skip to main content

FOOD

Γιατί το πεπόνι είναι το καλύτερο φρουτένιο snack για το καλοκαίρι

Όλα τα οφέλη που μας προσφέρει



Το πεπόνι είναι και επίσημα στην εποχή του, είναι λαχταριστό και αποτελεί ένα ιδανικό φρουτένιο snack κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και αυτό όχι μόνο για την υπέροχη γεύση και το άρωμά του, αλλά και για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Να λοιπόν ποια είναι αυτά.

Pixel

Έχει λίγες θερμίδες

Το πεπόνι είναι χαμηλό σε θερμίδες και διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή φρούτου για την απώλεια βάρους.

Διαθέτει πολλά θρεπτικά συστατικά

Το πεπόνι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βήτα-καροτίνης, καλίου και άλλων απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να καταπολεμήσουν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας.

Pixel

Είναι ενυδατικό

Η υψηλή περιεκτικότητα του πεπονιού σε νερό το κάνει εξαιρετικό για την ενυδάτωσή μας, ειδικά κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Οφέλη στο πεπτικό

Το πεπόνι περιέχει φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην υποστήριξη της υγιούς πέψης, στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά στο πεπόνι, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, βοηθώντας στην καταπολέμηση λοιμώξεων και ασθενειών.

Φροντίζει την υγεία της καρδιάς

Η περιεκτικότητα καλίου στο πεπόνι μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Συνολικά, το πεπόνι είναι μια εξαιρετική επιλογή φρούτου επειδή είναι χαμηλό σε θερμίδες, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βοηθά στην πέψη, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς.

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 τροφές που είναι γεμάτες με ηλεκτρολύτες, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Οι ηλεκτρολύτες δεν βρίσκονται μόνο στα αθλητικά ποτά. Μπορείτε να τους πάρετε και από πολλές θρεπτικές τροφές. 

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης15 Μαΐου

Δείτε τις ανάγκες σας και μην ασχολείστε μόνο με τις υποχρεώσεις σας

ΣΙΝΕΜΑ

Θύμα απρόκλητης επίθεσης έπεσε ο Steve Buscemi όσο περπατούσε στο Manhattan

Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες

VIRAL

Μαρίνα Σάττι: Το "ZARI" επανακυκλοφορεί σε 4 διαφορετικές εκδοχές!

Στην “A capella”, την “Instrumental”, την “Sped Up” καθώς και την Live έκδοση που έκλεψε τις εντυπώσεις πριν από λίγες εβδομάδες μέσα από το Eurovision.TV.