Skip to main content

FOOD

7 λόγοι για να βάλεις το ταχίνι στην καθημερινή σου διατροφή

Το ταχίνι είναι ένα γευστικό superfood που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις!



Το ταχίνι είναι ένα γευστικό superfood που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις αν αναζητάς ιδέες για την καθημερινή σου διατροφή, που να σε αποζημιώνουν τόσο σε νοστιμιά όσο και σε οφέλη για την υγεία. Να λοιπόν 7 λόγοι για να βάλεις το ταχίνι στην καθημερινότητά σου.

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

Το ταχίνι είναι πλούσιο σε βασικά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υγιή λίπη (συμπεριλαμβανομένων ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων), βιταμίνες (όπως βιταμίνη Ε και βιταμίνες Β) και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένου ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, ψευδάργυρου).

Υγιεινό για την καρδιά

Τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά στο ταχίνι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων μειώνοντας τα επίπεδα της LDL (κακής) χοληστερόλης και αυξάνοντας τα επίπεδα HDL (καλής) χοληστερόλης.

Υγεία των οστών

Το ταχίνι είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση γερών οστών. Περιέχει επίσης μαγνήσιο και ψευδάργυρο, τα οποία παίζουν ρόλο στην υγεία των οστών.

Υγεία του πεπτικού συστήματος

Το ταχίνι παρέχει μια καλή ποσότητα διαιτητικών ινών που βοηθούν στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου, προάγει την υγιή πέψη και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα.

Έλεγχος του σακχάρου στο αίμα

Οι πρωτεΐνες και τα υγιή λίπη στο ταχίνι βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης και αποτρέπουν τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα, καθιστώντας το μια καλή προσθήκη σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα γευμάτων για άτομα με διαβήτη ή για άτομα που στοχεύουν στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Απορρόφηση θρεπτικών συστατικών

Το ταχίνι περιέχει σησαμίνη και σησαμολίνη, δύο ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων από άλλα τρόφιμα στον πεπτικό σωλήνα.

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Το ταχίνι είναι πηγή αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως οι λιγνάνες και η βιταμίνη Ε, που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από το οξειδωτικό στρες και τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώνετε το ταχίνι με μέτρο καθώς είναι πλούσιο σε θερμίδες λόγω της περιεκτικότητάς του σε λιπαρά, γι' αυτό συνιστάται έλεγχος της μερίδας σας. Επιπλέον, άτομα με αλλεργίες στο σουσάμι θα πρέπει να αποφεύγουν το ταχίνι.

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;

ΠΑΙΔΙ

Πασχαλινές δημιουργίες από τα χεράκια τους

Απολαμβάνουμε τις διακοπές του Πάσχα, φτιάχνοντας τα πιο όμορφα διακοσμητικά