Skip to main content

FOOD

6 λαχανικά και φρούτα για να βάλετε στη διατροφή σας το φθινόπωρο

Εποχικά λαχανικά και φρούτα για νόστιμες συνταγές, με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας.



Η προσθήκη φθινοπωρινών λαχανικών στη διατροφή μας μπορεί να είναι ένας νόστιμος και θρεπτικός τρόπος για να αγκαλιάσουμε τις γεύσεις και τα οφέλη της νέας εποχής που τώρα ξεκινά. Ακολουθούν έξι φθινοπωρινές επιλογές λαχανικών που μπορείτε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας.

Κολοκύθα

Η κολοκύθα είναι ένα βασικό λαχανικό του φθινοπώρου. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες όπως Α και C, καθώς και σε αντιοξειδωτικά. Είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν την πέψη και να προάγουν το αίσθημα πληρότητας. Δοκιμάστε να προσθέσετε κολοκύθα σε σούπες, smoothies ή να την ψήσετε σε πίτες και μάφιν.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι ακόμη μια αγαπημένη φθινοπωρινή επιλογή. Είναι γεμάτες με βιταμίνες Α και C, φυτικές ίνες και διάφορα μέταλλα. Αποτελούν επίσης καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων, παρέχοντας σταθερή ενέργεια. Οι ψητές γλυκοπατάτες αποτελούν ένα νόστιμο και θρεπτικό συνοδευτικό.

Μήλα

Τα μήλα είναι σε αφθονία το φθινόπωρο και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C. Είναι επίσης καλή πηγή αντιοξειδωτικών και μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Φάτε τα φρέσκα, φτιάξτε σάλτσα μήλου ή ψήστε τα σε μηλόπιτες και μορφή τσιπς.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένα σταυρανθές λαχανικό γεμάτο με βιταμίνη Κ και C, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Περιέχουν επίσης ενώσεις που μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου. Το ψήσιμο ή το σοτάρισμά τους με λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά μπορεί να τα κάνει απίστευτα νόστιμα.

Cranberries

Τα cranberries είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Είναι γνωστά για τις δυνατότητές τους να προάγουν την υγεία του ουροποιητικού συστήματος. Μπορείτε να τα απολαύσετε σε σάλτσες, σαλάτες ή ως αποξηραμένα σνακ.

Μανιτάρια

Τα άγρια ​​μανιτάρια όπως τα shiitake βρίσκονται στην εποχή τους κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Β και D, αλλά και σελήνιο. Τα μανιτάρια προσθέτουν μια ιδιαίτερη γεύση στα πιάτα μας και είναι υπέροχα σε σούπες, μαζί με τηγανητές πατάτες, σε σάλτσες ζυμαρικών ή ως υποκατάστατο κρέατος.

Η συμπερίληψη αυτών των τροφών του φθινοπώρου στη διατροφή μας μπορεί όχι μόνο να προσφέρει ποικιλία γεύσεων αλλά και ένα ευρύ φάσμα βασικών θρεπτικών συστατικών για την υγεία μας. Επιπλέον, η εποχιακή κατανάλωση τροφής μπορεί να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτική, καθώς αυτά τα τρόφιμα είναι συνήθως σε αφθονία και οικονομικά προσιτά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της