Skip to main content

FOOD

7 tips για να μειώσετε σταδιακά την κατανάλωση κρέατος

Είτε οδεύετε προς μια vegan διατροφή, είτε όχι, να μερικές χρήσιμες συμβουλές.



Η σταδιακή μείωση της κατανάλωσης κρέατος είναι ένα θετικό βήμα προς μια πιο ισορροπημένη διατροφή, η οποία σέβεται παράλληλα το περιβάλλον. Είτε οδεύετε λοιπόν προς μια vegan μεταστροφή, είτε όχι, να μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε σταδιακά το κρέας.

Meatless Mondays

Ξεκινήστε αφιερώνοντας μια μέρα της εβδομάδας σε γεύματα χωρίς κρέας, όπως οι «Δευτέρες χωρίς κρέας». Χρησιμοποιήστε αυτήν την ημέρα για να εξερευνήσετε χορτοφαγικές και φυτικές συνταγές. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να επεκτείνετε αυτήν την πρακτική σε περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Εξερευνήστε τις εναλλακτικές λύσεις

Υπάρχουν πολλές νόστιμες εναλλακτικές λύσεις για το κρέας διαθέσιμες στο εμπόριο, όπως το tofu, το seitan και διάφορα μπιφτέκια και λουκάνικα φυτικής προέλευσης. Πειραματιστείτε με αυτά τα προϊόντα για να βρείτε αυτά που σας αρέσουν και να τα ενσωματώσετε στα γεύματά σας.

Σταδιακή μείωση μερίδας

Μειώστε σταδιακά τη μερίδα του κρέατος στα γεύματά σας. Για παράδειγμα, αν τρώτε συνήθως δύο μπιφτέκια, δοκιμάστε να καταναλώσετε ένα, με περισσότερα συνοδευτικά λαχανικά. Μειώστε αργά την ποσότητα μέχρι να αισθανθείτε άνετα με μικρότερες μερίδες ή εναλλακτικές λύσεις χωρίς κρέας.

Μάθετε νέες συνταγές

Εξερευνήστε χορτοφαγικές και vegan συνταγές για να διαφοροποιήσετε τα γεύματά σας. ξεφυλλίστε βιβλία και εφαρμογές μαγειρικής, χαζέψτε στο διαδίκτυο και θα βρείτε νόστιμες συνταγές με βάση τα λαχανικά που θα σας ξετρελάνουν.

Αγκαλιάστε τα όσπρια

Τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια και άλλα όσπρια είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατα κρέατος σε πολλά πιάτα, όπως το τσίλι, τα stir-fries και οι σαλάτες.

Προγραμματίστε ισορροπημένα γεύματα

Βεβαιωθείτε ότι τα γεύματά σας είναι ισορροπημένα με μια ποικιλία λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως και φυτικών πηγών πρωτεΐνης. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε ικανοποιημένες και να λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας

Μάθετε για τους περιβαλλοντικούς, ηθικούς και υγειονομικούς λόγους που υποστηρίζουν τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος. Η κατανόηση των πλεονεκτημάτων μιας φυτικής διατροφής μπορεί να σας παρακινήσει να τηρήσετε τους στόχους σας για τη μείωση του κρέατος.

Να θυμάστε ότι το κλειδί για την επιτυχή μείωση του κρέατος είναι να το κάνετε με τον δικό σας ρυθμό. Τα μικρά βήματα και οι σταδιακές αλλαγές στη διατροφή σας είναι ένας ισορροπημένος τρόπος που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Με τον καιρό, θα διαπιστώσετε ότι μειώνετε φυσικά την κατανάλωση κρέατος χωρίς να το σκέφτεστε ιδιαίτερα, έχοντας ανακαλύψει νέα αγαπημένα πιάτα για χορτοφάγους και vegan.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της