«Κολλάει» η εγκυμοσύνη; - AllYou.gr

Search

«Κολλάει» η εγκυμοσύνη;

Αμέ!

16 Δεκεμβρίου 2015

Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι κάποιες γυναίκες οι οποίες συνδέονται φιλικά για σημαντικό χρονικό διάστημα, καταλήγουν να μένουν έγκυες περίπου την ίδια χρονική περίοδο; 

Αν μέχρι τώρα θεωρούσες πως αυτό ήταν απλώς μία σύμπτωση μάλλον έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσεις, καθώς μία νέα έρευνα έρχεται να δώσει μία τεκμηριωμένη επιστημονική εξήγηση. 

Η  συγκεκριμένη έρευνα έδειξε ότι η επιθυμία των γυναικών να τεκνοποιήσουν πηγάζει όχι μόνο από τις ατομικές προτιμήσεις και τα τον χαρακτήρα της κάθε μίας, αλλά από την επιθυμία να είναι ισότιμα μέλη μιας στενά δεμένης παρέας.

Οι ειδικοί εξέτασαν στοιχεία 1.700 Αμερικανίδων, από όταν ήταν 15 ετών έως το 30ό έτος της ηλικίας τους. Εστίασαν μόνο στις περιπτώσεις που αυτές οι γυναίκες είχαν μια ηθελημένη εγκυμοσύνη και όχι τυχαία. Σκοπός της έρευνας ήταν να προσδιοριστεί ο βαθμός που οι γυναίκες οι οποίες ήταν φίλες μεταξύ τους επηρέασαν η μία την άλλη, ως προς την χρονική περίοδο που έμειναν έγκυες.

Οι ερευνητές έδωσαν τρεις πιθανές εξηγήσεις ως προς το γιατί οι γυναίκες που είναι φίλες ή στον ίδιο κοινωνικό κύκλο μένουν έγκυες περίπου την ίδια περίοδο:

1. Πρώτον, οι άνθρωποι συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους φίλους τους. Όταν περιβάλλονται από φίλους που είναι νέοι γονείς, τους κάνει να αισθάνονται πίεση για να αποκτήσουν και εκείνοι τα παιδιά.

2. Δεύτερον, οι φίλοι είναι μια σημαντική πηγή μάθησης. Το να γίνει μία γυναίκα μητέρα είναι μια ριζική αλλαγή. Με την παρατήρηση των φίλων που μόλις έγιναν γονείς, οι άνθρωποι μαθαίνουν πώς να τα βγάλουν πιο εύκολα πέρα σε αυτή ακριβώς την αλλαγή.

3. Τέλος, το να αποκτήσει μια γυναίκα παιδί ταυτόχρονα με κάποια φίλη της, τους δίνει την δυνατότητα, έστω και υποσυνείδητα, να μοιραστούν την πίεση που συνεπάγεται η εγκυμοσύνη και η ανατροφή ενός παιδιού.

 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΩ

Η κίνηση-ματ που θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς

Αν δυσκολεύεσαι να δουλέψεις, αν δε μπορείς να εστιάσεις τη σκέψη σου σε όσα πρέπει να ολοκληρώσεις, να τι μπορεί να φταίει.
STAR STYLE

H Hailey Baldwin σου δείχνει τι να φορέσεις φέτος το Φθινόπωρο

Θεωρείται από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες της γενιάς της και όπως μπορείς να δεις, όχι άδικα.
BEAUTY TIPS

4 μαθήματα ομορφιάς από άντρες beauty bloggers

Τι πρέπει να προσέχεις όταν βάφεσαι και όχι μόνο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Το απίστευτο μυστικό που αποκαλύπτει ο τρόπος που φιλάς

Καναδοί επιστήμονες τονίζουν ότι το φιλί σου βγάζει στο φως τα πραγματικά συναισθήματά σου για κάποιον.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είναι πιο υγιεινά τα light αναψυκτικά;

Τι διαπίστωσε μιαν ένα έρευνα σχετικά με την κατανάλωση αναψυκτικών και την εμφάνιση διαβήτη.
ΕΓΩ

Ένας σοβαρός λόγος να μη κάθεσαι παραπάνω ώρες στη δουλειά

Φυσικά το αφεντικό σου εκτιμάει ότι κλείνεις τελευταία την πόρτα του γραφείου, αλλά πρέπει να αλλάξεις τακτική.