Επισκληρίδιος: Ναι ή όχι; - AllYou.gr

Search

Επισκληρίδιος: Ναι ή όχι;

Πριν πάρεις την απόφαση, διάβασε ΑΥΤΟ. 

03 Ιουλίου 2015

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται πολύ συχνά, υπάρχουν ακόμη αντιδράσεις σχετικά με την ασφάλειά της και μερικοί ακόμη επιμένουν πως μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές και κινδύνους στη γυναίκα.

Έρχονται τώρα όμως νέες έρευνες, οι οποίες αποδεικνύουν ότι ένα τέτοιο σενάριο έχει ελάχιστες πιθανότητες να προκύψει. 

Ερευνητές στο «Beth Israel Deaconess Medical Center» στη Βοστόνη ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερες από 80.000 γυναίκες που δέχθηκαν επισκληρίδιο κατά τη διάρκεια του τοκετού τους και διαπίστωσαν ότι το συνολικό ποσοστό των επιπλοκών ήταν κοντά στο 2%, ενώ τα περισσότερα από αυτά τα ελάχιστα περιστατικά, είχαν να κάνουν με ληγμένα φάρμακα. Κάποιες γυναίκες έχουν στο μυαλό τους λανθασμένα τον κίνδυνο της παράλυσης. Ο κίνδυνος αυτός, σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει ως 0,01% ως πιθανότητα, ένα ποσοστό πραγματικά απειροελάχιστο. 

Η έρευνα αυτή είναι μια από τις πρώτες που δημοσιεύονται με πλήρη δεδομένα σχετικά με το ζήτημα της επισκληριδίου και αναμένονται και άλλες που θα φέρουν στη δημοσιότητα και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. 

Έως τότε όμως, να έχουμε στο μυαλό μας τη συγκεκριμένη έρευνα που μας τονίζει αυτό που μας λέει και ο γιατρός μας, δηλαδή να μην ανησυχούμε!

Πηγή: http://mother.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!