ΑΥΤΕΣ οι 2 συνήθειες σου κλέβουν ύπνο και σε γεμίζουν στρες - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΕΣ οι 2 συνήθειες σου κλέβουν ύπνο και σε γεμίζουν στρες

Αντίο, μάτι-γαρίδα!

> ΥΓΕΙΑ ::
14 Δεκεμβρίου 2015

Άσχημα νέα, άγχος για τη δουλειά ή απλά εκείνο το τελευταίο cocktail που, αντί να σε νυστάξει, σε έχει φέρει σε κατάσταση υπερέντασης. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που βρίσκεσαι να μετράς προβατάκια, τα χαμένα «Ζζζζ» φαίνεται να σου δημιουργούν περισσότερο άγχος. Αυτό τουλάχιστον τονίζουν νέες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες τα άτομα που χάνουν ώρες ύπνου δηλώνουν πιο αγχωμένα από εκείνα που τηρούν ευλαβικά το καθιερωμένο οκτώρο. Αν ανήκεις και εσύ στην πρώτη ταλαιπωρημένη ομάδα, τότε διάβασε παρακάτω για να μάθεις ποιες 2 συνήθειες σου κλέβουν τον ύπνο!

1. Πατάς συχνά το snooze: Μπορεί το ξυπνητήρι σου να έχει τον ήχο σειρήνας, αλλά ακόμα κι έτσι το χέρι σου πατάει αντανακλαστικά το κουμπί της αναβολής για να ξεκλέψεις 10 λεπτά ύπνου ακόμα, κι άλλα 10 λεπτά ακόμα και άλλα 10 λεπτά ακόμα. Πού είναι το κακό με αυτή τη συνήθεια; Πέρα από το γεγονός ότι μάλλον αργείς να σηκωθείς από το κρεβάτι, αποσυντονίζεις το βιολογικό ρολόι σου, μιας και στην πραγματικότητα δεν ηρεμεί το σώμα σου ώστε να είναι έτοιμο να ξυπνήσει. Το αποτέλεσμα μάλιστα αυτή της αναβλητικής συνήθειας είναι να κυκλοφορείς σαν ζόμπι όλη μέρα. Με άλλα λόγια, ρύθμισε το ξυπνητήρι για μια συγκεκριμένη ώρα και μην (την) ξαναπατήσεις (με το) snooze!

2. Δεν έχεις σταθερό ωράριο: Και με αυτό εννοούμε ότι η ώρα που τελικά φτάνεις να γύρεις το κορμί σου δεν είναι ποτέ, μα ποτέ, η ίδια. Μπορεί οι λόγοι που συμβαίνει αυτό να είναι διάφοροι (π.χ. από τη δουλειά μέχρι τα ξενύχτια με τις φίλες σου), αλλά αυτή η κακή συνήθεια όχι μόνο σε αποσυντοντίζει, αλλά αυξάνει τις πιθανότητες να κάνεις κακό και ανήσυχο ύπνο. Με άλλα λόγια, όπως δίνεις ραντεβού με τις φίλες σου, δώσε σταθερό ραντεβού με το κρεβάτι σου και φρόντισε να μείνεις εκεί για τουλάχιστον 7-8 ώρες.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το κρεβάτι είναι μόνο για το κινητό σου

Εσύ έχεις ένα αναπαυτικό στρώμα να ξεκουραστείς τη νύχτα. Το κινητό σου;
ΠΑΙΔΙ

Υπάρχει οστεοπόρωση στα παιδιά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χαμηλή οστική πυκνότητα-μάζα στα παιδιά.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι θα κρατήσεις φρέσκα τα κομμένα φρούτα

'Ενα απλό τρικ για να παρατείνεις τη ζωή των αγαπημένων φρούτων που έχεις ήδη κόψει!
FASHION NEWS
BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...
SEX

Γιατί εκείνος μπορεί να κάνει σεξ μετά από το τσακωμό;

Νέα αμερικανική έρευνα εξηγεί γιατί η ερωτική διάθεσή του συντρόφου σου δεν κλωνίζεται από κανένα –μικρό ή μεγάλο– καβγά.