Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Κι όμως, αυτά τα 8 φυσικά φάρμακα κρύβονται στο σπίτι σου

Ένας πλήρης εναλλακτικός οδηγός για να νικήσεις από τη ναυτία μέχρι τα εγκαύματα, και μάλιστα από την κουζίνα σου.


Φύλλις Νικολάου

Το σώμα σου περνάει καθημερινά τόσες δοκιμασίες, που είναι επόμενο κάποιες στιγμές να ανάβει το κόκκινο λαμπάκι του ζητώντας την προσοχή σου. Μπορεί, για παράδειγμα, να έχει φτάσει η μέρα του πάρτι που περίμενες εδώ και τόσο καιρό και εσύ να έχεις ξυπνήσει με πιασμένο λαιμό. Ή να βρίσκεσαι επιτέλους στο ρομαντικό ραντεβού που ονειρευόσουν μια ζωή και οι ήχοι από τις στομαχικές διαταραχές σε συνδυασμό με το φούσκωμα από το φαγητό, να μη σε αφήνουν να το απολαύσεις.
Πολλές φορές, τη λύση στα παραπάνω προβλήματα δε χρειάζεται να την αναζητήσεις στο κοντινότερο φαρμακείο αλλά στα ντουλάπια του σπιτιού σου. Εκεί άλλωστε, κρύβονται 8 πανίσχυρα και 100% φυσικά φάρμακα, τα οποία που υπόσχονται να ανακουφίσουν άμεσα από κάθε πόνο.

*Τζίντζερ για τη ναυτία
Αφού ζεστάνεις νερό και αφήσεις μέσα για μερικά λεπτά τη νωπή ρίζα τζίντζερ, σούρωσε και ρίξε το έγχυμα της σε παγοθήκες. Κάθε φορά που νιώθεις ναυτία, θρυμμάτισε ένα παγάκι και γεύσου τα θρύμματα. Θα νοιώσεις άμεση ανακούφιση.

*Ζάχαρη για τον λόξιγκα
Αντί να… χαλάς τη ζαχαρένια σου, φάε 1 - 2 κ.γ. ζάχαρη. Οι κόκκοι της ερεθίζουν το νεύρο που προκαλεί σπασμούς στο διάφραγμα και το επαναφέρουν σε κατάσταση ηρεμίας. Στην πραγματικότητα, οποιαδήποτε άλλη ουσία είναι σε κόκκων, είναι το ίδιο αποτελεσματική.

* Σκόρδο για τον ξηρό λαιμό
Λιώσε 6 σκελίδες σκόρδο, ρίξε τις σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και κάνε το… γαργάρα πρωί και βράδυ για τρεις μέρες. Μπορεί ο χυμός σκόρδου να μην είναι ακριβώς «λαχταριστός», αλλά το σκόρδο έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες, το ζεστό νερό ανακουφίζει από τη φλεγμονή.    

* Μαύρη σοκολάτα για τον βήχα
Κατανάλωσε 3-4 κομμάτια μαύρης σοκολάτας. Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ουσία θεοβρωμίνη που βρίσκεται στη σοκολάτα είναι πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του επίμονου βήχα.

* Αλόη για το έγκαυμα
Η αλόη γίνεται… αλοιφή για χάρη σου. Η καταπραϋντική δράση της οφείλεται στο γεγονός ότι λειτουργεί σαν στρώμα που δεν αφήνει εκτεθειμένο το ερεθισμένο δέρμα. Ουσιαστικά προστατεύει τις ευαίσθητες νευρικές απολήξεις από τον πόνο που προκαλεί ο αέρας.

* Μέντα για το φούσκωμα
Το ρόφημα του φυτού έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τους γαστρεντερικούς μυς και, είτε το χωνεύεις είτε όχι, ανακουφίζει από τις καούρες και καταπολεμά τη δυσπεψία.

* Σκοτσέζικο ντους για τον πιασμένο λαιμό
Αυτό που προκαλεί το πιάσιμο είναι η αργή κυκλοφορία του αίματος και η ροή λέμφου στο μυϊκό ιστό. Για να τη ρυθμίσεις κάνε ντους με ζεστό και κρύο νερό. Συγκεκριμένα: Τα πρώτα 20 δευτερόλεπτα άνοιξε το ζεστό νερό και αφήσέ το να πέσει στο λαιμό σου για να αυξήσει τη ροή του αίματος. Τα επόμενα 10 δευτερόλεπτα, γυρίσέ το στο κρύο για να προκαλέσει μείωση της ροής του αίματος. Επανάλαβέ τη διαδικασία 3 φορές, προσέχοντας ώστε η εναλλαγή να καταλήγει πάντα στο κρύο. Μόλις βγεις από το ντους, το σώμα σου θα «στείλει» το αίμα πίσω, προκαλώντας μια τελική διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και έτσι η ευκαμψία θα επανέλθει. .  

* Φράουλες για αστραφτερό χαμόγελο
Πολτοποίησε μερικές φρέσκες φράουλες και ανάμειξέ τις με νερό και μαγειρική σόδα μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Βούρτσισε για μερικά λεπτά τα δόντια σου με το μείγμα και επανάλαβε κάθε 3-4 μήνες (συχνότερη χρήση είναι πιθανό να βλάψει το σμάλτο των). Το μηλικό οξύ που περιέχουν οι φράουλες είναι το συστατικό που αφαιρεί από τα δόντια τους λεκέδες του καφέ και του κόκκινου κρασιού.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

ΥΓΕΙΑ

Η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με καλύτερη ποιότητα σπέρματος, σύμφωνα με μελέτη

Άλλη μια έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της διατροφής στην ανδρική γονιμότητα

ΥΓΕΙΑ

6 τροφές για να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμίνης D μέσα από τη διατροφή σου

Κι όμως, η βιταμίνη D δεν έρχεται μόνο μέσα από την έκθεση στον ήλιο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;