ΥΓΕΙΑ
Να φας ό,τι έμεινε από χθες;
Πότε καραδοκεί η τροφική δηλητηρίαση;
Φυσικά και δεν πετάμε φαγητό. Ό,τι απομένει το βάζουμε στα αγαπημένα ταπεράκια και το φυλάμε στο ψυγείο. Την επομένη ή θα το μαγειρέψουμε αλλιώς ή θα το ζεστάνουμε και θα το φάμε. Και ποιος δεν το κάνει;
Ξέρεις όμως ότι:
Τα περισσεύματα φαγητού διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 μέρες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα ο κίνδυνος τροφικών δηλητηριάσεων αυξάνεται.
- Πώς προκαλείται η τροφική δηλητηρίαση;
Από επιβλαβείς οργανισμούς, όπως βακτήρια σε μολυσμένα τρόφιμα. Μπορεί η γεύση, η μυρωδιά ή η εμφάνιση της τροφής να μην έχει αλλάξει, οπότε είσαι εντελώς ανυποψίαστη ότι έχει χαλάσει.
- Ποια είναι τα συμπτώματά της;
Διάρροια
Ναυτία
Πονόκοιλος
Εμετός
Αφυδάτωση
Ζάλη ή λιποθυμία, ειδικά κατά την παραμονή
Ταχυκαρδία
Για να μην φτάσεις στο σημείο να τρέχεις στο νοσοκομείο, οφείλεις να προσέχεις πολύ με τα τρόφιμα που έχεις στο ψυγείο σου καθώς και να τσεκάρεις τα εστιατόρια στα οποία τρως ή από όπου παραγγέλνεις.
SELECTIONS
- 7 ρουζ σε ροζ απόχρωση για το απόλυτο healthy glow της άνοιξης
- Η Pamela Anderson στην πρώτη της εμφάνιση με μακιγιάζ εδώ και καιρό είπε «ναι» σε ένα από τα κορυφαία trends της περιόδου
- Δες την πιο λαμπερή νύχτα –της μόδας όλο το Met Gala σε βίντεο
- Είναι τελικά το έλαιο argan η τέλεια λύση για υγιή και λαμπερά μαλλιά;