4 αλλαγές που φέρνει η ωορρηξία στο σώμα σου - AllYou.gr

Search

4 αλλαγές που φέρνει η ωορρηξία στο σώμα σου

Γιατί φλερτάρεις τόσο, μου λες;

> ΥΓΕΙΑ ::
12 Οκτωβρίου 2017

Είναι εκείνες οι μέρες μέσα στον μήνα που σε πιάνουν αυτές οι ανεξήγητες λιγούρες και η διάθεσή σου είναι «αγαπώ όλο τον κόσμο». 

Ακριβώς τότε που ένα αυγό βγαίνει από την ωοθήκη σου και πηγαίνει προς τη σάλπιγγα με σκοπό να γονιμοποιηθεί. Ημέρες ωορρηξίας.

Φαντάσου ότι ουσιαστικά το σώμα σου σε προετοιμάζει για τη μητρότητα, οπότε καταλαβαίνεις πόσες και πόσες αλλαγές λαμβάνουν χώρα μέσα σου, έτσι;

Ας δούμε μαζί τις κυριότερες:

1. Ευαισθησία στο στήθος:
Η ορμονική αύξηση και η διέγερση των αδένων αλλά και η αυξημένη σεξουαλικότητα φέρνουν αυτή την αλλαγή, που μπορεί να είναι και λίγο άβολη στην καθημερινότητά σου.

2. Αλλάζει ο ύπνος σου:
Μπορεί να κοιμάσαι πολύ περισσότερο, ίσως και λιγότερο. Αυτό το στοιχείο σχετίζεται άμεσα με το σεξ καθώς οι ειδικοί λένε ότι μάλλον κοιμάσαι λιγότερο έτσι ώστε να κάνεις πιο πολύ σεξ, άρα να αυξήσεις τις πιθανότητές σου για γονιμοποίηση. Ασυναίσθητα. Ή και εντελώς... αναίσθητα εάν το θέμα μητρότητα ούτε καν σε αφορά. Οπότε, κοιμάσαι του καλού καιρού. 

3. Νιώθεις στα καλύτερά σου:
Χαρά, ενθουσιασμός, εγρήγορση, θετική σκέψη, είναι τόσα πολλά τα θετικά που τρομάζεις κι εσύ η ίδια. Όλα γίνονται για να είσαι αρεστή και θελκτική. Για το σεξ, μην τα ξαναλέμε.

4. Έχεις κέφι για φλερτ:
Είναι σαν να σου λέει το σώμα σου «βρες σύντροφο, βρες σύντροφο!». Και ξαφνικά ενώ ο καινούριος συνάδελφος δεν άξιζε ούτε ένα σου βλέμμα, τώρα τον κοιτάς και φαντασιώνεσαι. Μάλιστα. 

 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!