5 λόγοι που χάνεις τόσες πολλές τρίχες - AllYou.gr

Search

5 λόγοι που χάνεις τόσες πολλές τρίχες

Μήπως κάνεις του κεφαλιού σου;

> ΥΓΕΙΑ ::
21 Οκτωβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Έχεις αρχίσει και ανησυχείς πλέον. Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου και στη χτένα μένουν οι μισές τρίχες της κεφαλής σου. Ή έτσι νομίζεις.

Η αλήθεια είναι ότι σε καθημερινή βάση χάνουμε 50- 100 τρίχες που όμως αντικαθίστανται από νέες. Καμιά ανησυχία. 
Υπάρχουν όμως και περίοδοι που το το θέμα γιγαντώνεται και τότε είναι στιγμή να αναρωτηθείς τι συμβαίνει.

Εκτός από το προφανές, την υπερβολική δηλαδή χρήση προϊόντων μαλλιών και του σεσουάρ, αυτές είναι 5 αιτίες που προκαλούν έντονη τριχόπτωση:   

1. Έχεις στρες
Φυσικά και το έντονο στρες επηρεάζει τον κύκλο ζωής των μαλλιών σου με την ίδια λογική που επηρεάζει πολλές άλλες λειτουργίες του σώματός σου. Κάνε κάτι, πήγαινε σε ειδικό, αντιμετώπισέ το για να επανέλθεις σε φυσιολογικά επίπεδα, όχι μόνο μαλλιών. 

2. Κληρονομικότητα
Αν το ίδιο πρόβλημα είχε και η μαμά σου, είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει και σε σένα. Αφορά κυρίως τις γυναίκες, και μάλιστα σε ποσοστό 40%. 

3. Σου λείπουν θρεπτικά συστατικά
Εάν δεν τρως σωστά τα μαλλιά σου δεν παίρνουν τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά που χρειάζονται για να είναι υγιή. Κυρίως η βιταμίνη C, οι πρωτεΐνες, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος τους είναι αναγκαία. Άλλαξε διατροφή, φρόντισε τον εαυτό σου.

4. Κάνεις ακραίες δίαιτες
Οι εξαντλητικές δίαιτες δεν ωφέλησαν καμιά μας. Μπορεί τα κιλά να πέφτουν, το κακό που κάνεις όμως στον οργανισμό σου είναι ανεπανόρθωτο. Ένας διατροφολόγος μπορεί να σου πει ακριβώς τι να κάνεις. Για να μην κάνεις του κεφαλιού σου, κυριολεκτικά.

5. Τοκετός
Όταν είσαι έγκυος τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται και έτσι βλέπεις τα μαλλιά σου να λάμπουν. Τρεις μήνες μετά τη γέννα είναι πολύ πιθανό να δεις ότι χάνεις τρίχες καθώς οι ορμόνες επανέρχονται στο φυσιολογικό τους. Μην ανησυχείς, απλά τρώγε αρκετά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν βιταμίνες Β, C και Ε, καθώς και ψευδάργυρο. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!