5 ασθένειες που μπορεί να κολλήσεις στο γραφείο - AllYou.gr

Search

5 ασθένειες που μπορεί να κολλήσεις στο γραφείο

Η δουλειά σε αρρωσταίνει ξεκάθαρα.

> ΥΓΕΙΑ ::
20 Οκτωβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Καμιά φορά αρκεί και μόνο η σκέψη το πρωί ότι πρέπει να πας στη δουλειά. Ολόκληρος ο οργανισμός σου μπαίνει σε κατάσταση συναγερμού. Το έχεις ζήσει. 

Δεν είναι όμως μόνο το ψυχολογικό, το οποίο θεωρώ και βασικότερο, αλλά και το παθολογικό κομμάτι που επηρεάζεται.

Δες εδώ ποιες είναι οι 5 συνηθέστερες ασθένειες που μπορεί να πάθεις επειδή δουλεύεις σε γραφείο:

1. Πονάει η μέση σου:
Προφανώς δεν έχεις καλή στάση του σώματος, κάθεσαι με τις ώρες στο γραφείο και δουλεύεις. Μπορεί να είναι κάτι προσωρινό, μπορεί όμως και να σου προκαλέσει πρόβλημα. Μια καλή καρέκλα πάντα βοηθάει, όπως και το να θυμάσαι να κάθεσαι στητά και να μην γέρνεις το σώμα σου.

2. Έχεις συχνούς πονοκεφάλους:
Η ένταση της δουλειάς, το άγχος αλλά και η οθόνη του υπολογιστή κάνουν το κεφάλι σου να σπάει. Προσπάθησε να κάνεις μικρά διαλείμματα μέσα στην ημέρα αντί να παίρνεις συνεχώς χαπάκια. 

3. Ψυχολογικά προβλήματα: 
Έτσι όπως έχουν γίνει τα εργασιακά, η κατάθλιψη και το άγχος αλλά και όλα τα συμπτώματα που αυτά κουβαλούν έχουν γίνει πια καθημερινότητα για τον εργαζόμενο. 
Εάν το περιβάλλον της δουλειάς σου σε αρρωσταίνει, μάλλον είναι ώρα να θέσεις προτεραιότητες.

4. Γρίπη:
Κάθε βδομάδα όλο και κάποιος συνάδελφος θα είναι άρρωστος. Ακόμα κι αν δεν έρθεις σε άμεση επαφή μαζί του, πολλές επιφάνειες θα είναι μολυσμένες και το να κολλήσεις είναι φυσικό επόμενο. Το ίδιο μπορεί να κάνεις κι εσύ όταν είσαι άρρωστη. Δεν παίρνεις αναρρωτική και κολλάς τους γύρω σου. Ένας φαύλος κύκλος με πολλά αψού. 

5. Γαστρεντερίτιδα:
Την κολλάς πριν καν να πεις καλημέρα. Μεταδίδεται με την αναπνοή και κυρίως σε περιβάλλοντα όπου το πλύσιμο των χεριών δεν είναι αγαπημένη συνήθεια. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!