Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Γιατί κάθε φορά που λες «βαριέμαι» παίρνεις και ένα κιλό

Ο εθισμός στη βαρεμάρα σε καταστρέφει.



Φυσικά και ο τίτλος έχει στοιχείο υπερβολής. Αλίμονο αν μάς πάχαιναν και οι φράσεις που λέγαμε. Τρομάζω και μόνο που το σκέφτομαι. Αλλά αν όντως βαριέσαι, πώς αλλιώς θα σε έκανα να διαβάσεις αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο;

Pixel

Για να το ξεκαθαρίσουμε. Η βαρεμάρα είναι υγεία. Τι πιο φυσιολογικό για έναν άνθρωπο να τη νιώθει πού και πού ή να την αναζητά; Κυρίως κάτι μεσημέρια στο γραφείο που το ρολόι λες και είναι σταματημένο, βρε παιδί μου.

Πού είναι το πρόβλημα, λοιπόν; Όταν αυτή η ένδειξη υγείας μετατρέπεται σε καθημερινή συνήθεια, σε έξη, και τελικά αποτελεί ένδειξη ασθένειας.

Pixel

Σύμφωνα με έρευνα, η βαρεμάρα μπορεί να καταστεί επικίνδυνη για την υγεία γιατί η έλλειψη κινήτρων σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών. 

Όταν δεν νιώθουμε ενδιαφέρον από τη δουλειά, το σπίτι ή την κοινωνική μας ζωή, αποζητάμε τα πλούσια σε λίπη και ζάχαρη τρόφιμα σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσουμε αυτή την έλλειψη, λένε οι ειδικοί. 

Είναι σαν να προσπαθούμε να πείσουμε τον εγκέφαλό μας ότι πραγματικά δείχνουμε ενδιαφέρον για κάτι, αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά ντοπαμίνης. 

Μόνο που δεν έχουμε εστιάσει σωστά το ενδιαφέρον μας και βουτάμε σαν πεινασμένοι στη ζάχαρη και τα λίπη. Εάν περνάς τέτοια φάση στη ζωή σου και βλέπεις ότι παρατείνεται, καλό είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό. 
 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 τρόποι για να αυξήσεις τη γονιμότητά σου

Απλά και φυσικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

ΥΓΕΙΑ

Τρεις εύκολοι τρόποι για να νικήσεις την κούραση

Επειδή χρειάζεσαι κάθε επιπλέον βοήθεια για να μη νιώθεις «πτώμα όλη την ώρα»

ΥΓΕΙΑ

6 ενδείξεις έλλειψης βιταμίνης D και όλα όσα μπορείς να κάνεις για την αντιμετώπισή της

Πώς να καταλάβεις ότι αντιμετωπίζεις έλλειψη μιας πολύ σημαντικής βιταμίνης και όλες οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις στη συνέχεια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου