Γιατί κάθε φορά που λες «βαριέμαι» παίρνεις και ένα κιλό - AllYou.gr

Search

Γιατί κάθε φορά που λες «βαριέμαι» παίρνεις και ένα κιλό

Ο εθισμός στη βαρεμάρα σε καταστρέφει.

> ΥΓΕΙΑ ::
10 Δεκεμβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Φυσικά και ο τίτλος έχει στοιχείο υπερβολής. Αλίμονο αν μάς πάχαιναν και οι φράσεις που λέγαμε. Τρομάζω και μόνο που το σκέφτομαι. Αλλά αν όντως βαριέσαι, πώς αλλιώς θα σε έκανα να διαβάσεις αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο;

Για να το ξεκαθαρίσουμε. Η βαρεμάρα είναι υγεία. Τι πιο φυσιολογικό για έναν άνθρωπο να τη νιώθει πού και πού ή να την αναζητά; Κυρίως κάτι μεσημέρια στο γραφείο που το ρολόι λες και είναι σταματημένο, βρε παιδί μου.

Πού είναι το πρόβλημα, λοιπόν; Όταν αυτή η ένδειξη υγείας μετατρέπεται σε καθημερινή συνήθεια, σε έξη, και τελικά αποτελεί ένδειξη ασθένειας.

Σύμφωνα με έρευνα, η βαρεμάρα μπορεί να καταστεί επικίνδυνη για την υγεία γιατί η έλλειψη κινήτρων σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών. 

Όταν δεν νιώθουμε ενδιαφέρον από τη δουλειά, το σπίτι ή την κοινωνική μας ζωή, αποζητάμε τα πλούσια σε λίπη και ζάχαρη τρόφιμα σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσουμε αυτή την έλλειψη, λένε οι ειδικοί. 

Είναι σαν να προσπαθούμε να πείσουμε τον εγκέφαλό μας ότι πραγματικά δείχνουμε ενδιαφέρον για κάτι, αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά ντοπαμίνης. 

Μόνο που δεν έχουμε εστιάσει σωστά το ενδιαφέρον μας και βουτάμε σαν πεινασμένοι στη ζάχαρη και τα λίπη. Εάν περνάς τέτοια φάση στη ζωή σου και βλέπεις ότι παρατείνεται, καλό είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!