Εσύ ετοίμασες το φαρμακείο των διακοπών σου; - AllYou.gr

Search

Εσύ ετοίμασες το φαρμακείο των διακοπών σου;

Τι πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε μαζί μας; O φαρμακοποιός, Κωνσταντίνος Θεοχάρης μας προτείνει και μας συμβουλεύει.

> ΥΓΕΙΑ ::
04 Αυγούστου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Οι  μέρες για την πολυπόθητη καλοκαιρινή  άδεια έφτασαν! Καιρός να οργανώσεις  το περιεχόμενο της βαλίτσας σου αλλά και του φαρμακείου  που πρέπει να έχεις μαζί σου για  ξέγνοιαστες διακοπές!

Το περιεχόμενο του φαρμακείου εξαρτάται από τον προορισμό, τη διάρκεια του ταξιδιού  και την κατάσταση υγείας κάθε ταξιδιώτη. Φρόντισε να διατηρήσεις το φαρμακείο σου σωστά, τόσο στις μετακινήσεις σου, όσο και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Αν το ταξίδι είναι μεγάλο, βάλε τα φάρμακά σου σε μια ισοθερμική τσάντα για να μην υποστούν αλλοιώσεις λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Κατά τη διάρκεια των διακοπών να διατηρείς το φαρμακείο  σου σε δροσερό και ξηρό χώρο.

Δες παρακάτω τι πρέπει  να περιέχει το φαρμακείο σου  για να απολαύσεις το καλοκαίρι σου:

•    Αντιβακτηριδιακά υγρά μαντηλάκια για τα χέρια , χωρίς οινόπνευμα (Dettol):
Κρατούν τα χέρια όλων των μελών της οικογένειας προστατευμένα απο βακτήρια, απαλά και ενυδατωμένα. Είναι ιδανικά για εύκολο και γρήγορο καθάρισμα των χεριών όλες τις ώρες.

•    Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας: Μην ξεχάσεις τα κατάλληλα αντιηλιακά τόσο για το δέρμα σου αλλά και για το ευαίσθητο δέρμα των παιδιών. Τόσο το αντηλιακό όσο και η ενυδατική κρέμα για την περιποίηση μετά τον ήλιο είναι απαραίτητα για ομοιόμορφο μαύρισμα και υγιές δέρμα.

•    Αλγινικά σκευάσματα: Όσον αφορά  την καούρα και δυσπεψία μετά από ένα γεύμα, μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις στο φαρμακείο σας  αλγινικά  σκευάσματα (Gaviscon double action) τα οποία ανακουφίζουν μέσα σε 15 λεπτά  από τη λήψη και διαρκούν μέχρι και 8 ώρες.

•    Αναλγητικά: Το καλοκαίρι είναι η πιο θερμή περίοδος όπου αρκετοί άνθρωποι υποφέρουν από πονοκέφαλο, εξαιτίας κυρίως των υψηλών θερμοκρασιών. Καλό θα είναι να έχεις μαζί σου αναλγητικά, όπως η ιβουπροφαίνη (Nurofen 400 mg),η οποία απορροφάται γρήγορα, δρα αποτελεσματικά και διαρκεί έως και 8 ώρες.

•    Aντισταμινική αλοιφή: Τα τσιμπήματα των κουνουπιών, μελισσών, τσούχτρας μπορεί να  προκαλέσουν κάποιες ήπιες ή μη αλλεργικές αντιδράσεις. Για τις ήπιες περιπτώσεις, μια αντισταμινική αλοιφή είναι πάντα χρήσιμη, ενώ καλό είναι να έχεις μαζί σου και μια κορτιζονούχα  αλοιφή που περιέχει και μικρή ποσότητα αντιβιοτικού.

•    Παστίλιες για τον πονόλαιμο: Παράγοντες όπως η χρήση του κλιματιστικού, τα κρύα ποτά, η μεταβολή από το θερμό στο ψυχρό χώρο ερεθίζουν το λαιμό προκαλώντας πόνο και φλεγμονή. Τα σκευάσματα σε μορφή παστίλιας ( strepsils) είναι απαραίτητα για άμεση ανακούφιση.

•    Αντιπυρετικά: Ένας ξαφνικός πυρετός μέσα στο κατακαλόκαιρο δεν αποτελε'ι... έκπληξη. Αυτό ισχύει τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα παιδιά.    Εάν πρόκειται για πραγματικό πυρετό (δηλαδή από 38°C και πάνω) τότε θα πρέπει να χορηγήσετε άμεσα αναλγητικά/αντιπυρετικά φάρμακα  όπως είναι η ιβουπροφαίνη (Nurofen  express) για τους ενήλικες ή ανάλογα για τα παιδιά, στην κατάλληλη δοσολογία και πάντα με τη δοσομετρική σύριγγα.  

Τα παραπάνω αφορούν στις πιο συνηθισμένες  περιπτώσεις. Ας προσαρμόσουμε το φαρμακείο των διακοπών με σκευάσματα ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες μας.  Ένα καλά εφοδιασμένο φαρμακείο διακοπών διασφαλίζει ότι τόσο εμάς  όσο και την οικογένεια και τους φίλους μας και μας προσφέρει μια γρήγορη, απλή και αποτελεσματική θεραπεία για απλά καθημερινά περιστατικά και μικροαδιαθεσίες.

Καλές Διακοπές!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!