Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΥΓΕΙΑ

Η χαρά, του να γράφεις κάρτες

Mιλάμε για το απόλυτο αγχολυτικό…


Νανά Χατζή

Μπορεί να σου φαίνεται αδιανόητο να πιάσεις στιλό και να γράψεις μια ευχή σε μια κάρτα. Το ίδιο αδιανόητο θα σου φαίνεται να μπεις σε ένα βιβλιοπωλείο, να αγοράσεις τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες, μετά να αγοράσεις τα γραμματόσημα και τέλος να τις ταχυδρομήσεις… Κι όμως, η vintage αυτή συνήθεια να στέλνεις ευχές με κάρτες, ακόμη λειτουργεί ως έθιμο στις χώρες της βόρειας Ευρώπης και στην Αμερική κι ο λόγος είναι απλός: η όλη διαδικασία σε χαλαρώνει και σε γεμίζει χαρά!

Αν τις πρόλαβες σαν παιδί, είναι μια διαδικασία που σε γεμίζει νοσταλγία: εμένα τουλάχιστον μου θυμίζει τα αθώα εκείνα χρόνια που στις αρχές του Δεκέμβρη, μαζευόμασταν όλοι μαζί στο τραπέζι για να γράψουμε κάρτες στους παππούδες και στα ξαδέρφια στην Αμερική, ή στους φίλους από το εξωτερικό που γνωρίζαμε τα καλοκαίρια στις διακοπές. Ατέλειωτες ήταν κάποτε και οι ουρές στα ταχυδρομεία από τους ανθρώπους που περίμεναν υπομονετικά την σειρά τους, για να αγοράσουν γραμματόσημα και να ταχυδρομήσουν τις κάρτες τους.

Δεν είναι η πιο φιλική κίνηση για το περιβάλλον, όμως είναι μια δυνατή παράδοση: εντάξει, δεν θα στείλεις εκατοντάδες κάρτες, θα στείλεις καμιά δεκαριά. Και θα επιλέξεις αγαπημένους σου ανθρώπους, με τους οποίους δεν επικοινωνείς συχνά.

Η όλη διαδικασία είναι απίστευτα χαλαρωτική και σε βάζει αμέσως σε γιορτινό mood: το να διαλέξεις μια - μια τις κάρτες, να κάτσεις, να συγκεντρωθείς και να γράψεις τις ευχές στο κάθε αγαπημένο πρόσωπο χωριστά και μετά η αγορά των γραμματοσήμων και η ταχυδρόμισή τους, είναι μια γλυκιά, αγχολυτική διαδικασία που σηματοδοτεί την έναρξη των γιορτών.

Είναι μια σούπερ έκπληξη γιαυτόν που θα την λάβει:  το να γράφεις τις ευχές και να φαντάζεσαι την χαρά και την έκπληξη του παραλήπτη, σου δίνει διπλή χαρά.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!

ASK THE EDITOR

6 ελαφριές ενυδατικές κρέμες προσώπου για το απαραίτητο ανοιξιάτικο update στο skincare

Με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα να αποχωρούν σιγά σιγά, ώρα για αλλαγή στην ενυδατική σου κρέμα με μια πιο ελαφριά σύνθεση