Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πώς να φροντίσετε την υγεία σας αν είστε έγκυος τους θερινούς μήνες

Τι να προσέξετε τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι υψηλή.



Η εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση λόγω της υπερβολικής ζέστης και της συνολικής κόπωσης που αυτή δημιουργεί. Ωστόσο, με ορισμένες προφυλάξεις και εντατική φροντίδα, μπορείτε να προστατεύσετε την υγεία σας και να έχετε μια άνετη και ασφαλή εγκυμοσύνη. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Μείνετε ενυδατωμένες

Πίνετε άφθονο νερό και υγρά όλη την ημέρα. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες επιπλοκές, γι' αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι δροσερό νερό και να πίνετε τακτικά.

Ντυθείτε κατάλληλα

Φορέστε φαρδιά, ανοιχτόχρωμα ρούχα που αναπνέουν για να παραμείνετε δροσερές και άνετες. Επιλέξτε φυσικά υφάσματα όπως το βαμβάκι και το λινό που επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το σώμα σας.

Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους κατά τις ώρες αιχμής

Προσπαθήστε να αποφύγετε να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής περιόδου της ημέρας, συνήθως μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ. Εάν πρέπει να βγείτε έξω, κυκλοφορείτε κάτω από τη σκιά και χρησιμοποιήστε ένα καπέλο, ακόμη και μια ομπρέλα, για να προστατευθείτε από το άμεσο ηλιακό φως.

Χρησιμοποιήστε αντιηλιακό

Εφαρμόστε αντιηλιακό με υψηλό δείκτη SPF για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Η εγκυμοσύνη μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στην εμφάνιση πανάδων, επομένως είναι απαραίτητο να λαμβάνετε επιπλέον προφυλάξεις.

Κάντε δροσερά ντους ή μπάνια

Το δροσερό ντους ή το μπάνιο μπορεί να ανακουφίσει από τη ζέστη.

Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες ή κλιματισμό

Διατηρήστε τον χώρο σας δροσερό χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες ή κλιματισμό. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε αυτά, σκεφτείτε να επισκεφτείτε δημόσιους χώρους όπως εμπορικά κέντρα ή βιβλιοθήκες που διαθέτουν κλιματισμό.

Μείνετε δραστήριες αλλά αποφύγετε τις υπερβολές

Είναι σημαντικό να συνεχίσετε την άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προσέχοντας όμως και αποφεύγοντας τις υπερβολές. Επιλέξτε τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας για να κάνετε σωματικές δραστηριότητες και το σώμα σας εάν χρειάζεται να κάνετε διαλείμματα ή να μειώσετε την ένταση.

Σηκώστε τα πόδια σας

Οι πρησμένοι αστράγαλοι και γάμπες είναι κοινά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να επιδεινωθούν στη ζέστη. Ανυψώνοντας τα πόδια σας πάνω από το επίπεδο της καρδιάς σας μπορεί να βοηθήσετε στη μείωση του οιδήματος.

Καταναλώστε ισορροπημένα και ελαφριά γεύματα

Επιλέξτε μικρά και συχνά γεύματα που περιλαμβάνουν φρούτα, λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη. Αποφύγετε τα βαριά, λιπαρά ή πικάντικα τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν δυσπεψία ή δυσφορία.

Θυμηθείτε να δώσετε προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και ακούγοντας το σώμα σας, μπορείτε να περάσετε ένα ασφαλές και ευχάριστο καλοκαίρι ενώ περιμένετε το μωράκι σας.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της