Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κολοκυθάκια φούρνου σε sticks

Τέλειο ορεκτικό, τώρα που τα κολοκυθάκια είναι στην καλύτερη εποχή τους!


Γεωργία Κοντού

Υλικά

1/2 κιλό κολοκυθάκια

1/2 κούπα αλεύρι

1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γραμ. φρυγανιά τριμμένη

2 αυγά

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. σκόρδο τριμμένο σε σκόνη

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. κόλιανδρο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος.

Τα γυρίζουμε με την ίσια πλευρά προς τα κάτω και κόβουμε λωρίδες όχι πολύ λεπτές.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε σε μία νάυλον σακούλα μαζί με τα κολοκυθάκια. Κλείνουμε καλά τη σακούλα και την κουνάμε με γρήγορες κινήσεις έτσι ώστε να πάει παντού το αλεύρι.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο νερό. Σε ένα άλλο ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά με το τυρί και τη φρυγανιά.

Περνάμε ένα ένα τα sticks πρώτα από τα αυγά και μετά από το μείγμα τυρί-φρυγανιά.

Τα τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στη σχάρα που την έχουμε βάλει μέσα στο ρηχό ταψί του φούρνου.

Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 30 λεπτά. Τα συνοδέψαμε με μία δροσερή σως που την φτιάξαμε με τα εξής υλικά: 3 κ.σ. γιαούρτι, 2 κ.σ. μαγιονέζα και 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά.

Τέλειο ορεκτικό για το τραπέζι σας τώρα που τα κολοκυθάκια είναι στην καλύτερη εποχή τους. Μία δοκιμή θα σας πείσει. Καλή σας όρεξη.

Πηγή: Ditucook

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα