Skip to main content

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

16 μικρές θετικές συνήθειες όσων δεν θέλουν να είναι… drama queen

Πώς να είσαι καλά με τον εαυτό σου και να κάνεις και τους άλλους να νιώθουνε όμορφα



Βαρεθήκατε το συναισθηματικό τρενάκι που συνοδεύει το συνεχές δράμα; Θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο γαλήνιο και θετικό περιβάλλον για τον εαυτό σας; Υπάρχουν μικρές, καθημερινές συνήθειες που μπορούν να φέρουν ηρεμία και σταθερότητα στη ζωή σας. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι χωρίς δράματα διατηρούν την ψυχραιμία τους, ανεξάρτητα από το τι τους βάζει η μέρα. Νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και κάνουν και τους άλλους να νιώθουν όμορφα!

Δεν ρωτάνε γιατί.

Είναι η ανθρώπινη φύση να είναι περίεργος – απλώς ρωτήστε οποιονδήποτε χαρακτήρα της ελληνικής μυθολογίας. Ωστόσο, ξέρουμε τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που συνεχίζουν να χώνουν τη μύτη τους στις υποθέσεις των άλλων και ποτέ δεν αυτό είναι για καλό. Για να απομακρυνθείτε από τον φαύλο κύκλο του κουτσομπολιού, σταματήστε να κάνετε ερωτήσεις που η απάντησή τους δεν σας αφορά.

Δεν ασχολούνται με το δράμα.

Δεν έχουν θέμα να πουν «όχι». Γι' αυτό, όταν σας καλεί η συνηθισμένη μπάντα δραματουργών, θα πρέπει να πείτε ότι δεν ενδιαφέρεστε. Μπορεί να προσπαθήσουν μία ή δύο ακόμη φορές, αλλά σπάνια μία τρίτη. Αφήστε αυτή την πτυχή της φιλίας τους να στεγνώσει. Αντ' αυτού, κάντε ουσιαστικές συζητήσεις.

Απομακρύνουν το κουτσομπολιό.

Το κουτσομπολιό είναι συναρπαστικό αυτή τη στιγμή γιατί νιώθεις σαν να είσαι σε μια αποκλειστική ομάδα. Ωστόσο, τι συμβαίνει με το άτομο στην άλλη πλευρά ή όταν αυτό το άτομο είστε εσείς; Μπορεί να είναι βλαβερό και μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων, ακόμα κι αν φαίνεται απλώς διασκεδαστικό εκείνη τη στιγμή. Ήρθε η ώρα να σταματήσετε τις συζητήσεις πίσω από την πλάτη.

Προσπαθούν να είναι το πιο ώριμο άτομο.

Οι άνθρωποι που έχουν τη φήμη ότι ξεκινούν το δράμα δεν θα προχωρήσουν ποτέ στο χώρο εργασίας και τελικά, οι άνθρωποι γύρω τους θα πάψουν να τους εμπιστεύονται. Για να μεγαλώσετε πραγματικά στον κόσμο των ενηλίκων, θα πρέπει να σκεφτείτε να γίνετε λίγο πιο ώριμοι και να απαλλαγείτε από τις παιδικές συμπεριφορές που απλώς σας κρατούν πίσω.

Ασκούν τη συγχώρεση.

Το δράμα συνήθως προέρχεται από ένα μέρος κρίσης ή διασκορπισμένων μυστικών και προσθέτει πολύ λίγα στην κοινωνία μακροπρόθεσμα. Η διασπορά σκανδάλων και η κοινή χρήση συμφορών μιλάει για ανασφαλείς ανθρώπους και την επιθυμία να χλευάσετε ανθρώπους εξαιτίας ενός λάθους. Αποδεχτείτε ότι όλοι κάνουμε λάθη και δίνουμε στους ανθρώπους το πλεονέκτημα της αμφιβολίας μερικές φορές.

Δεν μπλέκονται με τα πίτουρα.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό ενός ατόμου που παραμένει χωρίς δράματα είναι να απέχει από το να μπλέκει με τα πίτουρα. Από τη μία πλευρά, το να είσαι στο επίκεντρο του κουτσομπολιού και της αναταραχής είναι ένας τρόπος να τραβήξεις την προσοχή, αλλά υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να το κάνεις.

Περιμένουν το καλύτερο από τους ανθρώπους παρά το χειρότερο.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται συνεχώς με το δράμα περιμένουν συνεχώς το χειρότερο από τους ανθρώπους και είναι πάντα έτοιμοι να το φωνάξουν όταν εκπληρώσουν αυτές τις προσδοκίες. Δεν αφήνουν περιθώρια ανοχής ή συγχώρεσης και συχνά ωθούν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ένα προσωπικό ταξίδι εκτός τροχιάς.

Είναι γενναιόδωροι με τον χρόνο και την ενέργειά τους.

Αφιερώστε όλο τον χρόνο που συνήθως θα καταδυναστεύατε τους ανθρώπους σηκώνοντάς τους. Περάστε στο πλάι και υποστηρίξτε έναν τοπικό σκοπό ή περάστε χρόνο με φίλους που δεν έχετε δει εδώ και καιρό. Θα σου πάρει πολύ λιγότερη ενέργεια από το να είσαι στον κόσμο του δράματος.

Κάνουν check-in με τα κουτσομπολιά που ακούν.

Όλοι βρισκόμασταν στη λάθος πλευρά του τρένου του δράματος, και κυρίως όλοι οι άνθρωποι που διαδίδουν κουτσομπολιά. Μπορεί να νιώθεις ότι η διάδοση του δράματος των άλλων είναι ένας τρόπος να ανακατευθύνεις την προσοχή από τον εαυτό σου, αλλά πραγματικά, σε βάζει στη γραμμή των πυρών. Κάντε τη διαφορά την επόμενη φορά και δείτε αν το τελευταίο θύμα είναι καλά. Αυτό θα σταματήσει τον φαύλο κύκλο.

Αφήνουν την αίσθηση της ανωτερότητας στην πόρτα.

Οι άνθρωποι που κουτσομπολεύουν πάντα θέλουν να πιστεύουν ότι οι άνθρωποι για τους οποίους διαδίδουν δράματα είναι λιγότερο τυχεροί ή λιγότερο ταλαντούχοι από αυτούς. Αυτό απλά δεν ισχύει – ο καθένας μπορεί να εμπλακεί σε αυτό. Όταν οι άνθρωποι ενεργούν πιο μετρημένα και ώριμα, μπορούν να παραμείνουν χωρίς δράματα.

Έχουν πολλά χόμπι για να αποσπούν την προσοχή τους.

Αν είναι δύσκολο να μείνεις χωρίς δράματα όταν είναι στο μυαλό σου όλη μέρα, τράβηξε αλλού την προσοχή σου! Αποκτήστε ένα νέο χόμπι ή άθλημα και μάθετε νέες δεξιότητες. Θα χρησιμοποιήσει τον εγκέφαλό σας με πολύ πιο εμπλουτιστικό τρόπο από το να συμμετέχετε σε περιττό και επιβλαβές δράμα όλη την ώρα.

Έχουν τους φίλους τους να τους κρατούν υπόλογους.

Μην πάτε σε αυτό το ταξίδι μόνοι σας. Μπορείτε να το κάνετε πιο εύκολο φέρνοντας τους φίλους σας στη δράση. Βοηθήστε ο ένας τον άλλον να παραμείνετε υπεύθυνοι και θα μπείτε λιγότερο στον πειρασμό να δημιουργήσετε δράμα. Αν παρατηρήσουν ότι κάνετε κάτι προβληματικό, θα πρέπει να αισθάνονται άνετα να σας πουν τόσα πολλά και να ξέρουν ότι θα είστε δεκτικοί.

Αν χρειαστεί, αποκτούν νέους φίλους.

Εάν οι παλιοί σας φίλοι δεν υποστηρίζουν την αλλαγή της προσωπικότητάς σας και του τρόπου ζωής σας, τότε θα μπορούσε να είναι καλή στιγμή να απομακρυνθείτε από αυτούς. Αν είναι το εμπόδιο που σας εμποδίζει να αγκαλιάσετε την προσωπική ειρήνη, τότε είναι η πηγή του δράματος. Βρείτε καινούργιους.

Αποφεύγουν να υπερβάλλουν με τις ιστορίες τους.

Σκεφτείτε τον δικό σας ρόλο στο δράμα. Πόσες φορές έχετε υπενθυμίσει στην ομάδα κάποιο λάθος του παρελθόντος ή υπερβολικές περιστάσεις για κάτι δικό σας ντροπιαστικό; Μόλις σταματήσουμε να μεταφέρουμε κανονικές εμπειρίες ως κάτι το δραματικό, θα μάθουμε πώς να αγκαλιάζουμε την ηρεμία και την ειρήνη.

Ελέγχουν τις επικριτικές τους τάσεις εκ των προτέρων.

Δώστε το παράδειγμα και ξεκινήστε από την πηγή: τις αντιλήψεις και την κρίση σας. Αν δεν κρίνετε και δεν βρείτε αρνητικότητα στον κόσμο, δεν βλέπετε τόσο πολύ δραματικό περιεχόμενο. Αυτό ελευθερώνει τον ψυχικό σας χώρο και σας επιτρέπει να βγάλετε οριστικά τα κουτσομπολιά από τη ζωή σας!

Φέρνουν θετικότητα στον κόσμο, όχι αρνητικότητα.

Συχνά, μόνο αφού απομακρυνθούμε από τα γεμάτα δράμα περιβάλλοντα, συνειδητοποιούμε πόσο εξουθενωτικό συναισθηματικά είναι το να βρίσκεσαι ασταμάτητα σε αυτό το αρνητικό, κακόβουλο περιβάλλον. Μόλις αρχίσετε να γεύεστε την ελευθερία, θα συνεχίσετε να την κυνηγάτε μέχρι να είστε εντελώς απαλλαγμένοι από το δράμα. Μετά, μπορείτε να διδάξετε τις μικρές σας συνήθειες σε ανθρώπους γύρω σας που θέλουν επίσης να αποχωρήσουν από το τρένο των drama queens.

Διαβάστε επίσης

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

11 σημάδια ότι πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στις δικές σου ανάγκες

Πόσο συχνά βάζεις τον εαυτό σου πρώτο;

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Οι πιο χρήσιμες φράσεις που μπορούν να αποκλιμακώσουν μια διαφωνία

Το να διαφωνείτε είναι δείγμα υγείας, δείτε πώς να το κάνετε πιο αποτελεσματικά

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Δείτε το νέο video της Mitski για το “Star”

Η επιτυχημένη τραγουδοποιός επανενώνεται με την επί χρόνια συνεργάτιδά της, Maegan Houang, για τις ανάγκες του νέου της visual για το The Land Is Inhospitable and So Are We 

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά