Είσαι κουτσομπόλα; Σου κάνει καλό! - AllYou.gr

Search

Είσαι κουτσομπόλα; Σου κάνει καλό!

Τώρα η επιστήμη σου δίνει την άδεια...

> ΕΓΩ ::
02 Δεκεμβρίου 2015
Συντάκτης : Αναστασία Τουρούτογλου

Νόμιζες μέχρι τώρα πως το να σχολιάζεις το τι κάνουν οι άλλοι είναι κακό; Ωραία, μπορεί το κουτσομπολιό να μην είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο από ηθικής άποψης, μήπως όμως είναι ευεργετικότατο από ψυχολογικής

Κι αυτό γιατί, ερευνητές από τη Δανία υποστηρίζουν ότι το κουτσομπολιό μπορεί να συμβάλει θετικά στην αυτοπεποίθησή μας, καθώς μας επιτρέπει να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους.

Τα θετικά ή αρνητικά σχόλια για τους άλλους, βελτιώνουν την αυτοεκτίμηση, καθώς ενισχύουν την αυτο-αξιολόγηση και τον αυτο-προβληματισμό.

Οι ειδικοί διευκρινίζουν, επίσης, ότι το κουτσομπολιό παρέχει στα άτομα την «ευκαιρία» άμεσης κοινωνικής σύγκρισης και τη δυνατότητα να αναλογιστούν τη δική τους συμπεριφορά.

Επιπλέον οι Δανοί επιστήμονες εξηγούν πως «Ίσως να έπρεπε, αντί να προσπαθούμε να αποκλείσουμε το κουτσομπολιό από τη ζωή μας, να το αποδεχτούμε ως κάτι φυσικό και να προσπαθήσουμε να σταθούμε κριτικά απέναντί του, σε ό,τι αφορά τις συνέπειες που μπορεί να έχει στη ζωή μας και στη ζωή των άλλων».

Οπότε, κορίτσια, από σήμερα σχολιάστε τους άλλους...ελεύθερα! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!