Skip to main content

SINGLES

3 τρόποι να κατευνάσεις άμεσα το στρες

Η αέναη μάχη με το άγχος τελειώνει σήμερα. Να πως.


Φύλλις Νικολάου

Έχεις δοκιμάσει τη γιόγκα, κλείνεις τον υπολογιστή και το κινητό όταν μπαίνεις σπίτι, αλλά το άγχος ελλοχεύει μέσα σου ό,τι κι αν κάνεις. Ήρθε η ώρα λοιπόν να στραφείς στη… φύση και να αναζητήσεις σε αυτήν μια εναλλακτική λύση για το στρες. Εμείς ψάξαμε και σου παρουσιάζουμε τρεις αποτελεσματικές θεραπείες για να δαμάσεις τον ανήσυχο εχθρό σου.

Λύση#1: Βαλεριάνα. Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και αποτελεσματικά βότανα για την καταπολέμηση του άγχους, της αϋπνίας και άλλων διαταραχών του νευρικού συστήματος. Με αποδεδειγμένη αγχολυτική και ηρεμιστική δράση, η βαλεριάνα μάλιστα λειτουργεί ευεργετικά για το νευρικό σου σύστημα.
Τι να κάνεις: Βύθισε 5 γραμμάρια βαλεριάνα σε 1 φλ. ζεστό νερό.  άφησε την εκεί για 10 λεπτά προτού το σουρώσεις. Απόλαυσε ένα φλιτζάνι από αυτό το αφέψημα το πρωί και ένα ακόμη το βράδυ για να απαλλαγείς από το καθημερινό στρες.

Λύση #2: Λεβάντα. Ναι, το γνωρίζεις ήδη: υπάρχουν διάφορα αιθέρια έλαια τα οποία φαίνεται ότι καταπολεμούν το στρες και φέρνουν την πολυπόθητη ανακούφιση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πλέον αποτελεσματικό έλαιο στην περίπτωση του στρες είναι η λεβάντα, γνωστή για τις ηρεμιστικές ιδιότητές της.
Τι να κάνεις: Ρίξε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας σε ένα μαντήλι. Στη συνέχεια, τοποθέτησέ το στη τσάντα ή την τσέπη σου και φρόντισε να το εισπνέεις κάθε φορά που νιώθεις το στρες να χτυπάει κόκκινο.

Λύση #3: Τρέξιμο. Η άσκηση είναι εξαιρετικά ευεργετική τόσο για τη σωματική όσο και για τη συναισθηματική υγεία σου, ενώ αποδεδειγμένα αποτελεί αντίδοτο στο άγχος και την κατάθλιψη.
Τι να κάνεις: Σύμφωνα με τους ειδικούς, αρκούν 20 λεπτά άσκησης μεσαίας έντασης για να κατευνάσεις το στρες. Τη στιγμή λοιπόν που νιώθεις το άγχος να κυριεύει, βάλε τα αθλητικά σου και ξεκίνα να… τρέχεις.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

«Ταμπέλες» και δεδομένα που δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε να σας καθορίζουν

Το ποιος είστε δεν έχει να κάνει με νούμερα, ιδιότητες ή επιτεύγματα

SINGLES

7 βασικές συμβουλές ώστε το dating να οδηγήσει σε σχέση

Το να μπεις σε μια σχέση δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα ικανότητας.

SINGLES

11 διακριτικά σημάδια ότι είστε πιο θυμωμένοι από όσο νομίζετε

Πώς να καταλάβετε ότι ο θυμός σας επηρεάζει περισσότερο απ’ ό,τι αντέχετε

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…