Skip to main content

SINGLES

Πως να κάνεις διαλογισμό γκασό

Απλές οδηγίες που θα σε οδηγήσουν στην απόλυτη ηρεμία.



Διαλογισμός γκασό σημαίνει «δύο χέρια που ενώνονται». Ο Μικάο Ουσούι στη διδασκαλία του Ρείκι είχε εντάξει και το διαλογισμό Γκασό ο οποίος γίνεται πριν την έναρξη αγωγής του Ρέικι, αλλά και  κάθε πρωί όταν σηκωνόμαστε ή/και το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο.

Είναι τόσο απλός ώστε μπορούν να τον κάνουν όλοι. Καθόμαστε προσπαθώντας να έχουμε ίσια την σπονδυλική μας στήλη. Κλείνουμε τα μάτια και φέρνουμε τα χέρια μας σε θέση προσευχής εστιάζοντας την προσοχή μας στο σημείο που ενώνονται τα δύο μεσαία δάχτυλα.

Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού Γκασό όποια σκέψη μας έρθει στο μυαλό την παρατηρούμε και μετά την αφήνουμε να φύγει. Και συνεχίζουμε παρατηρώντας την κάθε σκέψη ξεχωριστά για 15-20 λεπτά.

Εάν κατά τη διάρκεια κουραστούν τα χέρια μας, τότε μπορούμε να τα κατεβάσουμε αργά στα πόδια μας, χωρίς να τα χωρίσουμε και παραμένουμε εστιασμένοι στα δύο μεσαία μας δάχτυλα.

Ο διαλογισμός είναι πιο εύκολος όταν έχουμε ευθυγραμμισμένη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι μας δεν γέρνει ευθεία, πίσω ή στο πλάι. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη στάση αυτή μπορείτε να ακουμπάτε στον τοίχο με τη βοήθεια μαξιλαριών ή να καθίσετε σε μία καρέκλα. Μία ακόμα ιδέα είναι να διαλογιστείτε ξαπλωμένοι, αλλά υπάρχει πιθανότητα να αποκοιμηθείτε. Όποια στάση και να επιλέξετε και θελήσετε να την αλλάξετε, η αλλαγή θα πρέπει να γίνει πολύ αργά.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

«Ταμπέλες» και δεδομένα που δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε να σας καθορίζουν

Το ποιος είστε δεν έχει να κάνει με νούμερα, ιδιότητες ή επιτεύγματα

SINGLES

7 βασικές συμβουλές ώστε το dating να οδηγήσει σε σχέση

Το να μπεις σε μια σχέση δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα ικανότητας.

SINGLES

11 διακριτικά σημάδια ότι είστε πιο θυμωμένοι από όσο νομίζετε

Πώς να καταλάβετε ότι ο θυμός σας επηρεάζει περισσότερο απ’ ό,τι αντέχετε

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.