Ακόμη ένας πολύ καλός λόγος να σκάσεις ένα χαμόγελο - AllYou.gr

Search

Ακόμη ένας πολύ καλός λόγος να σκάσεις ένα χαμόγελο

Αμερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι το γέλιο σου δεν συνδέεται μόνο με το ταμπεραμέντο σου.

> ΕΓΩ ::
02 Δεκεμβρίου 2016

Αλήθεια, εσύ τι τύπος είσαι; Γελαστή; Σκυθρωπή; Μονίμως σοβαρή; Λοιπόν, αν θέλεις να δώσεις βάση σε μια νέα μελέτη –για το καλό σου, δηλαδή- θα μάθεις να γελάς, και μάλιστα πλατιά. Ο λόγος; Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι αν είσαι άνθρωπος γελαστός, θα ζήσεις πολλά και καλά χρόνια.

Η έρευνα: Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Γουέιν, στο Ντιτρόιτ, αξιολόγησαν τις φωτογραφίες 230 αθλητών που μεσουρανούσαν στο αμερικανικό φουτμπόλ πριν από το 1950, βαθμολογώντας το χαμόγελό τους ως «ανύπαρκτο», «μερικό» ή «απόλυτο». Επιπλέον, συγκέντρωσαν όσες πληροφορίες υπήρχαν για τη μακροζωία τους και στοιχεία όπως το μορφωτικό επίπεδο, η οικογενειακή κατάσταση, το έτος γεννήσεως, το ύψος και το σωματικό βάρος τους. Ζήτησαν επίσης από ομάδα εθελοντών οι οποίοι δεν γνώριζαν τον σκοπό της μελέτης, να βαθμολογήσουν από το 1 έως το 3 το χαμόγελο των παικτών- με το 1 να αντιστοιχεί στο ανύπαρκτο χαμόγελο, το 2 στο μερικό χαμόγελο και το 3 στο απόλυτο χαμόγελο.

Το αποτέλεσμα: Αναλύοντας όλα τα στοιχεία, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι είχαν το πιο λαμπερό χαμόγελο έζησαν περισσότερο, σε σύγκριση με τους υπόλοιπο.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!