Skip to main content

SINGLES

Πως να οργανώσεις τον απόλυτο φιλοσοφικό περίπατο

Οργανώσου, γιατί όλες οι μεγάλες σκέψεις έχουν συλληφθεί περπατώντας.


Μαριέτα Χριστοπούλου

"Όλες οι μεγάλες σκέψεις έχουν συλληφθεί περπατώντας" έλεγε ο Νίτσε. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να το ρίξουμε στη βόλτα; Όχι, όμως, έτσι απλά και απροετοίμαστα. Χρειάζεται σωστό προγραμματισμό, για να γυρίσουμε στο σπίτι ανανεωμένες και με φρέσκες ιδέες.

Τις απαραίτητες οδηγίες, λοιπόν, θα τις πάρουμε από τον Άλλαν Πέρσυ και το βιβλίο "Νίτσε: 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Ο Πέρσυ φαίνεται να ξέρει πολύ καλά πως θα καταφέρουμε να κάνουμε τον απόλυτο φιλοσοφικό περίπατο. Φύγαμε!

1. Δώσε ραντεβού με σένα τον ίδιο μια συγκεκριμένη ώρα, που δε θα μπορεί καμία υποχρέωση ή υπόσχεση να το σβήσει από την ατζέντα σου.

2. Διάλεξε για τη "συνάντηση" έαν μέρος που να σε εμπνέει ιδιαίτερα, είτε γιατί σου φέρνει συγκεκριμένες αναμνήσεις είτε γιατί σου προκαλεί ένα αίσθημα ευεξίας.

3. Διάλεξε τη μέρα και την ώρα με λιγότερη κίνηση, ώστε η συρροή άλλων ατόμων να μην αποσπά την προσοχή σου από τον φιλοσοφικό σου περίπατο.

4. Αν υπάρχουν ζητήματα που σε ανησυχούν, σημείωσέ τα σε ένα μπλοκάκι για να τα σκεφτείς στο προσωπικό σου ραντεβού. Σημείωσε επίσης τα πιο σημαντικά συμπεράσματα που θα βγάλεις. 

5. Μη βάζεις όριο για την ώρα επιστροφής: Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσει η φιλοσοφία. Όρισε να επιστρέψεις όταν αισθανθείς πως η συνεδρία θα έχει τελειώσει.

6. Τα καλύτερα μέρη για έναν φιλοσοφικό περίπατο είναι οι φυσικοί χώροι, τα έρημα μουσεία, τα νεκροταφεία, ακόμα και κάποια σημεία της πόλης που δεν τα έχεις γνωρίσει.

7. Πήγαινε στο ραντεβού με ρούχα άνετα και φαρδιά. Η φιλοσοφία δεν απαιτεί ρούχα κάποιας μάρκας, και κάνει να κινούνται τα πόδια.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

«Ταμπέλες» και δεδομένα που δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε να σας καθορίζουν

Το ποιος είστε δεν έχει να κάνει με νούμερα, ιδιότητες ή επιτεύγματα

SINGLES

7 βασικές συμβουλές ώστε το dating να οδηγήσει σε σχέση

Το να μπεις σε μια σχέση δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα ικανότητας.

SINGLES

11 διακριτικά σημάδια ότι είστε πιο θυμωμένοι από όσο νομίζετε

Πώς να καταλάβετε ότι ο θυμός σας επηρεάζει περισσότερο απ’ ό,τι αντέχετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;