Skip to main content

SINGLES

Τι κοινό έχουν η κίνηση στους δρόμους, οι ατελείωτες ουρές στις τράπεζες και οι φλύαροι συνεργάτες;

Για... γερά νεύρα! 


Γεωργία Κοντού

Όλες οι παραπάνω περιστάσεις σού ζητούν να επιστρατεύσεις την υπομονή σου! Όπως όμως πολύ καλά ξέρεις, δεν είναι εύκολο. Κι αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, η ψηφιακή τεχνολογία μάς έχει καλομάθει να βρίσκουμε ό,τι αναζητούμε μέσα σε μερικά "κλικ". Πώς θα γίνεις λοιπόν πιο υπομονετική όταν οι συνθήκες το απαιτούν;

Οι ειδικοί εξηγούν ότι στον εγκέφαλό μας προκαλείται... κυκλοφοριακή συμφόρηση από όλες αυτές τις υποχρεώσεις που στριμώχνουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Έτσι, δεν αφήνουμε το χρονικό -και ψυχολογικό- περιθώριο για την παραμικρή αντιξοότητα ή ανατροπή (όπως θα μπορούσε να είναι η αληθινή κίνηση στους δρόμους). Το μυαλό μας περνάει διαρκώς από σκέψη σε σκέψη, από ανησυχία σε ανησυχία.

Είναι σημαντικό λοιπόν καταρχάς να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που μας κάνει να επαναλαμβάνουμε διαρκώς από μέσα μας τη φράση "δεν προλαβαίνω". Στη συνέχεια, μπορούμε να καταγράψουμε τις εκκρεμότητές μας σε ένα χαρτί, ώστε να αποκτήσουμε μια πιο σαφή εικόνα του τι μας αγχώνει, να θέσουμε προτεραιότητες στο πρόγραμμα της ημέρας και να αφήσουμε ένα χρονικό περιθώριο ασφαλείας για πιθανά απρόοπτα όπως η ουρά στην τράπεζα.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να εξοικειωθούμε με το γεγονός ότι η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη με μικρές ή μεγαλύτερες ανατροπές, οι οποίες μπορεί να μας "ξεβολεύουν" αλλά συνήθως δεν φέρνουν την καταστροφή. Για παράδειγμα η φλυαρία ενός συνεργάτη σου στο τηλέφωνο που σου "τρώει" ένα δεκάλεπτο, όσο κι αν εκείνη την ώρα πιθανότατα σε εκνευρίζει, μάλλον δεν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αποδοτικότητα της ημέρας.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!