Το... καλό του να τρως συνέχεια τα νύχια σου - AllYou.gr

Search

Το... καλό του να τρως συνέχεια τα νύχια σου

Μια έρευνα και ένα... ρητορικό ερώτημα σαν καταλείδα.

> ΕΓΩ ::
23 Αυγούστου 2017

Πέρα από την κακή και αντιαισθητική συνήθεια της ονυχοφαγίας, διαρκώς φοβάσαι ότι θα αρρωστήσεις, έχεις άγχος για το καθετί; 

Δεν σε λέω και χαρά της ζωής αλλά οι επιστήμονες έχουν άλλη γνώμη.

Τα παραπάνω συμπτώματα- συμπεριφορές αποδεικνύουν ότι είσαι ένα άτομο νευρωτικό. Μην αισθάνεσαι όμως άσχημα. Ο νευρωτισμός αποτελεί ένα από τα πέντα βασικά ψυχικά χαρακτηριστικά (τα υπόλοιπα τέσσερα είναι η δεκτικότητα σε νέες εμπειρίες, η συνείδηση, η εξωστρέφεια και η ευγένεια, γιατί σίγουρα θα ήθελες να τα μάθεις).

Άκου να δεις όμως νέα που σου έχω: Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science, όσοι παρουσιάζουν νευρωτικά συμπτώματα ζουν περισσότερο!

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τη νέα αυτή έρευνα, ο νευρωτισμός είναι στην ουσία μια «συγκεκαλυμμένη προστασία κατά του θανάτου», όπως τον ονομάζουν οι ερευνητές. Όταν, δηλαδή, είσαι νευρωτικός, είναι σαν να προστατεύεις τον εαυτό σου, σαν να επαγρυπνείς περισσότερο για την υγεία σου, με αποτέλεσμα να ζεις περισσότερο.

Ναι, καλά τα νέα εάν είσαι νευρωτική. Αξίζει όμως να ζεις έτσι τη ζωή σου, έστω κι αν αυτό την κάνει να παρατείνεται; Δεν είμαι σίγουρη...
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!