Skip to main content

SINGLES

Γιατί μια εκδρομή μπορεί να σε κάνει άλλο άνθρωπο

Απόδρασε από το άγχος της πόλης τώρα.



Δουλειά, σπίτι, σπίτι, δουλειά, άντε και κανένα καφεδάκι, κίνηση στους δρόμους, κρύο, βροχές, γκρίνια και πάμε πάλι από την αρχή.
Νιώθεις να ρουτινιάζεις, να μουχλιάζεις, να βαριέσαι αφόρητα; Ξέρεις τι να κάνεις για να δεις τη ζωή σου αλλιώς; Μια μικρή εκδρομή!

Χαίρω πολύ, θα μου πεις. Γιατί σίγουρα σκέφτεσαι τα χρήματα που δεν έχεις για να κάνεις αυτή την εκδρομή. Σε καταλαβαίνω.

Θέλω όμως πρώτα να σου εξηγήσω πόσο ψυχοθεραπευτική είναι μια μικρή απόδραση και πόσο μεγάλα οφέλη έχει στη διάθεσή σου η φύση. Μια έρευνα που έγινε σχετικά έδειξε ότι οι ήχοι της φύσης σε βοηθάνε να χαλαρώσεις. Ο ήχος του αέρα που διαπερνά τα φυλλώματα των δέντρων, το κελάρισμα μιας πηγής, ακόμα και τα βήματά σου πάνω στα ξερά φύλλα θα σε κάνουν να ηρεμήσεις και να επιστρέψεις στην πόλη με μεγαλύτερη διάθεση. 

Και εάν χρειαστεί να πάρεις καμιά μέρα άδεια για να φύγεις, και το αφεντικό σου στραβομουτσουνιάσει, πες του ότι η έρευνα έδειξε ακόμα πως οι φυσικοί ήχοι συμβάλλουν σε καλύτερη απόδοση σε εργασίες που απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση και προσοχή.

Δεν είναι τυχαίο πόσο περιζήτητα είναι τα cds με ήχους της φύσης, αν και η ίδια η φύση σε live μετάδοση δεν συγκρίνεται με τίποτα. 

Οι μελετητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Sussex διαπίστωσαν ότι το παίξιμο φυσικών ήχων επηρεάζει τα συστήματα του οργανισμού, επιδρά στον μηχανισμό δράσης ή φυγής του στρες καθώς και στη λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Αχ, ακόμα και αυτό το προβατάκι που βελάζει, ναι, ακόμα και αυτό είναι ένας ήχος που σε φέρνει πιο κοντά στη φύση, πιο κοντά σε σένα. Φτιάξε σακ βουαγιάζ και φύγε έστω και για μια μέρα!
 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

10 τρόποι για να αποφορτίσεις/αδειάσεις το μυαλό σου

Αν μάθεις να ξεφορτώνεσαι τη νοητική σαβούρα, θα αισθάνεσαι πιο ανάλαφρη και αισιόδοξη χρησιμοποιώντας αυτά τα ισχυρά, αλλά απλά εργαλεία

CELEBS

Ιωάννα Μαλέσκου: Η τρυφερή ανάρτηση για τα πρώτα γενέθλια της κόρης της

Ξεχωριστή ήταν η Κυριακή του Πάσχα για την παρουσιάστρια