Ποιο είναι το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να γίνεις ευτυχισμένη; - AllYou.gr

Search

Ποιο είναι το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να γίνεις ευτυχισμένη;

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο...

> ΕΓΩ ::
16 Δεκεμβρίου 2014

Πολλές έρευνες έχουν δείξει μέχρι σήμερα ότι το περπάτημα μπορεί να ωφελήσει σε πολλά επίπεδα όχι μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα, αφού ενισχύει τις νοητικές λειτουργίες, πυροδοτεί τη δημιουργικότητα και φτιάχνει τη διάθεσή μας. Σύμφωνα όμως με μια νέα μελέτη, για να εκτοξεύσουμε τη χαρά και την ευεξία που μας προσφέρει είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση και στο ρυθμό με τον οποίο περπατάμε.

Σε μια έρευνα -που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry- οι εθελοντές κλήθηκαν να περπατήσουν σε διάδρομο γυμναστικής ενώ οι επιστήμονες τους έδειχναν διάφορες λέξεις. Η μία ομάδα περπατούσε σε εντονότερο ρυθμό από την άλλη. Όπως διαπιστώθηκε στο τέλος, οι συμμετέχοντες που βάδιζαν πιο γρήγορα είχαν καταφέρει να απομνημονεύσουν περισσότερες λέξεις με θετική σημασία, ενώ εκείνοι που περπατούσαν πιο αργά είχαν κρατήσει στη μνήμη τους περισσότερες αρνητικές λέξεις.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγεις για περπάτημα, επιτάχυνε λίγο το βήμα σου και ταυτόχρονα κράτα τη σωστή στάση σώματος: το κεφάλι ψηλά, τα χέρια σε μικρή κίνηση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!