Skip to main content

SINGLES

Πώς να παραιτηθείς με φιλικούς όρους από μια δουλειά που δεν σου ταιριάζει

Τι να κάνεις για να διαχειριστείς τα πράγματα χωρίς να επικρατήσει πικρία και άσχημα συναισθήματα 



Αν το τελευταίο διάστημα φλερτάρεις κι εσύ με την παραίτηση από μια δουλειά που δεν σε καλύπτει ως προς το αντικείμενο, τις απολαβές και τις γενικότερες παροχές της, όμως δυσκολεύεσαι να το εκφράσεις από φόβο μην επικρατήσει ένα άσχημο κλίμα μετά την παραίτησή σου, τότε σου έχουμε τις καλύτερες συμβουλές για να συμβούν όλα με τους καλύτερους πιθανούς όρους! Να λοιπόν πώς πρέπει να διαχειριστείς την κατάσταση, χωρίζοντας δρόμους με φιλικούς όρους και προδιαγραφές για ένα φρέσκο ξεκίνημα.

Αρχικά σκέψου το καλά

Προτού κινηθείς προς παραίτηση, σκέψου εκτενώς την απόφασή σου και κάτω από ψύχραιμες συνθήκες. Οι παρορμητικές αποφάσεις – πόσο μάλλον όταν σχετίζονται με τον βιοπορισμό μας – μπορούν να αποβούν καταστροφικές, οδηγώντας σε σε μια κατάσταση που δεν επιθυμείς. Σκέψου καλά τι είναι αυτό που σε προβληματίζει εκεί όπου δουλεύεις, προσπάθησε να βρεις λύσεις και να συζητήσεις και μόνο αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη προχώρησε στο μεγάλο «αντίο».

Διατήρησε θετική και ουδέτερη στάση

Όταν βρεθείς με τον/την εργοδότη σου για τη μεγάλη συζήτηση, προσπάθησε να διατηρήσεις μια εντελώς ουδέτερη στάση, μιλώντας με ειλικρίνεια, αλλά και σεβασμό. Παράθεσε παραδείγματα ως προς το που εντοπίζεις προβλήματα και αν νιώθεις πραγματικά ευγνώμων για τη μέχρι τώρα πορεία σου, δήλωσέ το. Θα εκτιμηθεί σίγουρα.

Μην το κάνεις μέσω mail

Η ανακοίνωση της παραίτησής σου πρέπει να γίνει σίγουρα από κοντά και όχι με ένα απρόσωπο mail. Αν δυσκολεύεσαι πολύ να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου, κάνε πρόβα όσα θες να πεις και θα μετριάσεις έτσι το άγχος σου.

Εκφράσου ελεύθερα, αλλά με ψυχραιμία

Μην προσπαθήσεις να φιλτράρεις τα λόγια σου και πες όσα πραγματικά νιώθεις ότι πρέπει να ακουστούν από την πλευρά σου. Όλο αυτό διατηρώντας φυσικά διπλωματικότητα και ψυχραιμία, ακόμη και στις περιπτώσεις που νιώθεις ότι έχεις αδικηθεί ή προσβληθεί σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Κάνε καλή τελευταία εντύπωση

Ανεξάρτητα από το πώς νιώθεις όταν φεύγεις από μια δουλειά που δεν είναι για εσένα, φύγε με ουδέτερο ύφος και κάνε καλή εντύπωση σε όλους τους/τις συναδέλφους σου. Αποχαιρέτα τρυφερά τους ανθρώπους που συναναστράφηκες στη δουλειά, κέρασε ένα μικρό αποχαιρετιστήριο γλυκό και ευχήσου καλή συνέχεια σε ό,τι κάνουν τα άτομα με τα οποία μοιράστηκες τον εργασιακό σου βίο το προηγούμενο διάστημα. Εκείνοι θα ανταποδώσουν με ευχές για ένα όμορφο νέο ξεκίνημα.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της