Skip to main content

SINGLES

Πώς να μην αφήσεις την απόρριψη να σε βγάλει έξω από το dating

Η απόρριψη είναι σταθερή στα ραντεβού - δες πώς να αποφύγεις την απογοήτευση



Εάν είστε singles και αναζητάτε ενεργά σύντροφο, αναμφίβολα έχετε αντιμετωπίσει το μερίδιο απόρριψής σας. Μερικές φορές συμβαίνει διακριτικά. Ενίοτε ίσως να βιώνετε ghosting ή ο τύπος προσπαθεί να μη σας πληγώσει λέγοντάς σας ότι πιστεύει ότι είναι καλύτερα να μείνετε φίλοι. Περιστασιακά, είναι απολύτως απογοητευτικό και σε αφήνει να αναρωτιέσαι αν είναι καλύτερα να βγεις από τις εφαρμογές και να αρχίσεις το πλέξιμο. Αν και σίγουρα δεν πρέπει να εγκαταλείψετε την ελπίδα σας, πρέπει να αλλάξετε λίγο την προοπτική σας. Η απόρριψη θα είναι πάντα μέρος του dating – είναι το να ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις που θα σε κρατήσει υγιή μέχρι να βρεις το άτομό σου.

Γιορτάστε την ανεξαρτησία σας από τους άλλους και τις σχέσεις σας.

Αν και δεν είναι κάθε πιθανός σύντροφος που σας απορρίπτει αυτομάτως απαίσιος, η σχέση σας θα ήταν, επειδή ξεκάθαρα δεν εκτιμούσε όλα τα υπέροχα πράγματα που είσαι. Ή, απλά δεν ήσασταν κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον. Το να είσαι μόνος σου και να ζεις μια καταπληκτική σόλο ζωή είναι πολύ καλύτερο από το να είσαι κολλημένος με κάποιον που σε κάνει να υποφέρεις. Όσο περισσότερο το υπενθυμίζετε στον εαυτό σας, τόσο πιο εύκολο γίνεται να αντιμετωπίσετε την απόρριψη στο ραντεβού.

Φτιάξτε την «ομάδα» σας.

Οι φίλοι μπορεί να είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές σας. Όταν αισθάνεστε απογοητευμένοι για ένα ακόμη αποτυχημένο ραντεβού, μιλήστε τους. Εκτονώστε τις απογοητεύσεις σας, αναρωτηθείτε αν θα μείνετε μόνοι για πάντα (προειδοποίηση spoiler: δεν θα μείνετε) και ζητήστε συμβουλές. Οι πιθανότητες είναι ότι κι οι υπόλοιποι ήταν στη θέση σας στο παρελθόν –ίσως είναι και τώρα! – και μπορεί να προσφέρει την άνεση και την ενθάρρυνση που χρειάζεστε για να συνεχίσετε.

Αποφύγετε να παίξετε το παιχνίδι σύγκρισης.

Άσε κάτω το τηλέφωνό σου και φύγε για λίγο από τα social media. Είναι τόσο εύκολο να παρασυρθείς από την εικονική πραγματικότητα όλων των άλλων, πιστεύοντας ότι η ζωή τους είναι καλύτερη. Ίσως ακολουθείτε τους influencers που έχουν τους τέλειους φίλους που είναι υπερβολικά ρομαντικοί και τους αντιμετωπίζετε σαν βασιλιάδες. Όσο περισσότερο συγκρίνετε τη ζωή σας με τη δική τους, τόσο χειρότερα θα αισθάνεστε. Και αυτό που είναι ακόμη πιο χάλια είναι ότι αυτό που βλέπετε δεν είναι καν αντανάκλαση της πραγματικότητας! Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι βιτρίνα, και κατά βάθος το ξέρετε αυτό.

Δείξτε λίγη συμπόνια στον εαυτό σας.

Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Είναι απολύτως φυσικό να νιώθετε πληγωμένοι όταν κάποιος σας απορρίπτει, ειδικά αν σας άρεσε πραγματικά. Ωστόσο, δεν μπορείτε να αφήσετε αυτό το προσωρινό συναίσθημα να επηρεάσει τη συνολική σας αυτοεκτίμηση. Βεβαιωθείτε ότι η αυτοομιλία σας είναι ευγενική, υποστηρικτική και θετική. Και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε τύψεις ή ότι πρέπει να πάρετε την ευθύνη για την κατάληξη.

Στρέψτε το βλέμμα σας σε κάτι υψηλότερο.

Να θυμάστε ότι όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Όταν βγαίνεις με κάποιον που τελικά σε απορρίπτει, σου κάνει χάρη. Σας ελευθερώνουν για κάποιον που σας ταιριάζει καλύτερα και με τον οποίο θα έχετε απίστευτη σχέση μόλις διασταυρωθείτε. Δείτε την απόρριψη ως μια ευλογία που επιτρέπει κάτι καλύτερο στη ζωή σας.

anyc

Προσπαθήστε να παραμείνετε θετικοί.

Αν ήταν τόσο εύκολο όσο το να αποφασίσεις να είσαι αισιόδοξος, κανείς δεν θα ένιωθε ποτέ απογοητευμένος στο dating. Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε μερικές προτροπές ημερολογίου για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι είστε καταπληκτικοί, διαλογισμό ή επιβεβαιώσεις που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τη νοοτροπία σας και να διατηρήσετε μια νοοτροπία με μισογεμάτο το ποτήρι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές (και όχι μόνο στην ερωτική σας ζωή).

Κάντε ένα διάλειμμα από το dating εάν είναι απαραίτητο.

Εάν αισθάνεστε ότι αντιμετωπίζετε συχνά την απόρριψη και αυτό επηρεάζει τη διανοητική και συναισθηματική σας κατάσταση, μπορεί να χρειαστείτε μια παύση γνωριμιών. Το πόσο θα διαρκέσει εξαρτάται από εσάς – είστε ελεύθεροι να επιστρέψετε στην πίστα όποτε νιώσετε έτοιμοι. Στο μεταξύ, μπορείτε να εστιάσετε στον εαυτό σας.

Να θυμάσαι ότι είσαι (υπέρ)αρκετή.

Είναι πραγματικά δύσκολο να μην εσωτερικεύσουμε την απόρριψη. Όταν ξέρεις ότι έχεις πολλά να προσφέρεις, κι έρχεται κάποιος και λέει «όχι ευχαριστώ», ούτως ή άλλως νιώθεις ότι κάτι δεν κάνεις καλά. Κάτι πρέπει να μην πηγαίνει καλά με σένα, αλλιώς αυτό το άτομο θα ήταν υπέροχο σε σένα, σωστά; Όχι απαραίτητα. Δεν σου αρέσουν όλοι όσοι συναντάς, έτσι; Μερικές φορές η χημεία απλώς δεν υπάρχει. Να το θυμάσαι.

Καλόμαθε τον εαυτό σου

Όταν έχεις βαρεθεί την έλλειψη ρομαντισμού στη ζωή σου, γιατί να μην προσφέρεις στον εαυτό σου την τρυφερότητα και τη διασκέδαση που; Πάρτε τον εαυτό σας σε ένα ραντεβού σε ένα φανταχτερό εστιατόριο, στον κινηματογράφο ή ακόμα και για μια μέρα σπα. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας και να θυμάστε να συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας σαν τη βασίλισσα που είστε. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να τονώσετε την αυτοεκτίμησή σας και να απολαύσετε τη δική σας παρέα.

Ξεκινήστε το δικό σας τελετουργικό απόρριψης.

Ακούγεται παράξενο, αλλά ακούστε. Ένα τελετουργικό απόρριψης θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο να γράψετε μια επιστολή για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας και στη συνέχεια να σχίσετε αυτό το γράμμα ως ένας τρόπος να εγκαταλείψετε τα συναισθήματα που έχετε. Ό,τι κι αν είναι αυτό που σας βοηθά να μετατρέψετε την εμπειρία σε κάτι χρήσιμο και θετικό για εσάς, θα λειτουργήσει καλά.

Οραματιστείτε αυτό που ψάχνετε.

Έχετε ήδη έναν πίνακα Pinterest για τις αγαπημένες σας συνταγές και ίσως ακόμη και το μελλοντικό νυφικό. Η ίδια αρχή ισχύει για τη σχέση σας. Συλλέξτε λέξεις, φωτογραφίες και άλλα υλικά για όσα αντιπροσωπεύουν την ιδανική μελλοντική σας σχέση. Μελετήστε τα τακτικά για να σας υπενθυμίζουν τι είναι σημαντικό και τα πράγματα που θα φέρει στη ζωή σας ο σύντροφός σας μια ημέρα. Αυτό μετατοπίζει την εστίασή σας από την απόρριψη στην ελπίδα του αύριο.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!