4 τρόποι να εκτινάξεις στα ύψη την αυτοπεποίθηση σου - AllYou.gr

Search

4 τρόποι να εκτινάξεις στα ύψη την αυτοπεποίθηση σου

Πίστεψε σε σένα...

> ΕΓΩ ::
31 Μαρτίου 2015

Όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, τι βλέπεις; Σου αρέσει αυτό που αντικρύζεις ή τρέχεις να κρυφτείς; Οι περισσότερες γυναίκες θα απαντούσαν αρνητικά σε αυτή την ερώτηση, δεδομένου ότι τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Η εικόνα των αδύνατων, ψηλών και αψεγάδιαστων κοριτσιών στα περιοδικά μειώνει την αυτοπεποίθηση και αυξάνει τις ανασφάλειές μας. Πως μπορείς, όμως, να αποκτήσεις πάλι αυτοπεποίθηση και να δεις τον εαυτό σου με άλλο μάτι ακόμα κι αν δεν μοιάζεις  με την ιδανική γυναίκα;

1. Απόφυγε την κριτική: Μην σκέφτεσαι αυτά που δεν σου αρέσουν αλλά τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν ξεχωριστή. Το βλέμμα σου, τα μαλλιά σου ή οι γάμπες σου, μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή σου, ειδικά αν φροντίσεις να επιδείξεις τα όμορφα χαρακτηριστικά σου με τις σωστές στιλιστικές επιλογές.

2. Υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής: Η γυμναστική και η ισορροπημένη διατροφή όχι μόνο θα διατηρήσει τη σιλουέτα σου αλλά θα σου φτιάξει και τη διάθεση. Για να δεις τα πράγματα με μια πιο θετική ματιά, καλό είναι να φροντίζεις τον εαυτό σου, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

3. Εστίασε στα θετικά: Μπορεί να μην σου κάνει το αγαπημένο σου φόρεμα, να πήρες 5 κιλά ή να αισθάνεσαι ότι το πρόσωπό σου δεν είναι τόσο λαμπερό όπως παλιά. Αγάπησε τις αλλαγές που βλέπεις στο σώμα σου και εστίασε στα θετικά!

4. Αποδέξου τον εαυτό σου: Αν δεν σου αρέσει αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη, μην προσπαθείς να το αλλάξεις, αλλά αποδέξου τον εαυτό σου. Οι ανασφάλειες σου επηρεάζουν όχι μόνο την διάθεσή σου, αλλά και την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Γι' αυτό, μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου, όχι μόνο για την εμφάνιση σου αλλά και τον χαρακτήρα σου.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!