Αισθάνεσαι ότι δεν αφιερώνεις αρκετό χρόνο στο παιδί σου; Κάνε ΑΥΤΑ - AllYou.gr

Search

Αισθάνεσαι ότι δεν αφιερώνεις αρκετό χρόνο στο παιδί σου; Κάνε ΑΥΤΑ

Καταρχάς, ενοχές τέλος! 

> ΠΑΙΔΙ ::
07 Απριλίου 2016

Αν είσαι εργαζόμενη και ταυτόχρονα μητέρα, είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι ότι οι ώρες που βρίσκεσαι στο γραφείο σου λειτουργούν εις βάρος της επαφής σου με το παιδί. Αποτέλεσμα; Αναρωτιέσαι αν είσαι επαρκής, αν ο χρόνος σας του "φτάνει" και -τελικά- αν είσαι ή δεν είσαι καλή μητέρα. Μην άγχεσαι, οι περισσότερες εργαζόμενες μητέρες, σκέφτονται ακριβώς όπως εσύ. 

Κι όμως, μπορείς να αναστρέψεις το σκηνικό, κάνοντας μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές. Ποιες είναι αυτές;

1. Αξιοποίησε στο έπακρο το χρόνο με το παιδί. Προγραμμάτισε να έχετε μαζί όσα περισσότερα γεύματα την ημέρα, να του διαβάζετε και δώσε προτεραιότητα στις σημαντικές οικογενειακές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί.

2. Προγραμμάτισε τις άλλες δραστηριότητές του (αθλητικές, μαθήματα πιάνου, κλπ) για το χρόνο που έχει απομείνει. Είναι σημαντικότερο να βλέπει εσένα, παρά την καθηγήτρια του μπαλέτου, δεν νομίζεις;

3. Άφησε χρόνο και για τον εαυτό σου (π.χ. για άσκηση, για βόλτα με τους φίλους, κλπ.). Για να γίνει ένα παιδί ευτυχισμένο θα πρέπει να έχει ευτυχισμένους γονείς, οπότε μην παραμελείς τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!